Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Στον Χρήστο Γραμματίδη

Κάτι άλλο είχα στο νου να γράψω σήμερα, αλλά έτσι κι αλλιώς συναφές είναι. Όλες οι ματαιώσεις φαίνονται λογικές, μέχρι που έρχεσαι αντιμέτωπος με την οριστική. Γι αυτό και τις μοιράζουμε στον εαυτό μας και τους γύρω μας απλόχερα.
Ματαιωμένα όνειρα, ματαιωμένες σχέσεις, έρωτες, ταξίδια, προσδοκίες, επιθυμίες, ματαιωμένες
ζωές εν ζωή. Αν δεν μπορεί να σε πείσει ούτε ο ίδιος ο θάνατος να ζήσεις τη ζωή σου όσο πιο κοντά γίνεται σ' αυτό που πραγματικά θέλεις, σίγουρα δεν θα μπορέσω να σε πείσω ποτέ εγώ.
Δεν παίζεται με όρους ήττας και νίκης αυτό το παιχνίδι. Όλοι ηττημένοι α πριόρι είμαστε, όλοι θα πεθάνουμε, η ζωή δεν είναι ματς με το θάνατο, είναι η πορεία προς αυτόν και το μόνο που έχει σημασία είναι με τι θα τη γεμίσεις αυτή την πορεία.
Ο Χρήστος Γραμματίδης σου πρόσφερε ένα λόγο παραπάνω να ζήσεις.
Να ζήσεις.
Ζήσε.
Μαρία Δεδούση 
(Ανάρτηση στο fb)

Ενας από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους που γνώρισα εδώ "μέσα" (και πορευθήκαμε μαζί στο Amagi Radio), ο Χρήστος Γραμματίδης Chris Gramatidis έφυγε από τη ζωή. Μέχρι τη τελευταία μέρα πολέμησε το καρκίνο με απίστευτο θάρρος, μοναδικό χιούμορ και αξιοζηλευτη υπομονή. Σε φωτεινό μέρος να είσαι Χρήστο.
Μάκης Διόγος
(Ανάρτηση στο fb)

Μία από τις Ελπίδες αυτού του τόπου έφυγε. Δεν είχα την τύχη να γνωρίζω τον Chris Gramatidis προσωπικά αλλά ευτυχώς, τούτα τα ρημάδια τα σοσιαλ μίντια, και κάποιοι, πολλοί μάλλον, κοινοί φίλοι, με εφερναν συχνά κοντά του. Τον ευχαριστώ για το καθαρό πνεύμα του, το λαμπρό βλέμμα του, το χιούμορ του. Ολα αυτά για τα οποία τον εκτιμήσαμε, αυτά έδωσε και έδειξε στη μάχη με την αρρώστια. Μια παρακαταθήκη που δεν θα χαθεί ποτέ. Κουράγιο στους δικούς του...

Στέλιος Σοφιανός 
(Ανάρτηση στο fb)

ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ
Για τον Χρήστο Γραμματίδη και τη φωτεινή του παρουσία μέσα από τη σκοτεινή προοπτική της αδυσώπητης αρρώστιας, διαβάσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στους Zoornalistas. Μαζί και το απόσπασμα μιας συγκλονιστικής του συνέντευξης στο Amagi, για την οποία κάνει λόγο πιο πάνω ο φίλος Μάκης Διόγος (δείτε την εδώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Ποτέ δεν ξεχνάμε την αγαπημένη μας φίλη και παλιά συνεργάτιδα, την Χριστίνα. Της οποίας ένα υπέροχο κείμενο -μια μοναδική αναφορά στις σκέψεις και στα συναισθήματά της-  δημοσίευσε το μπλογκ τις ημέρες του αγώνα της κατά της αρρώστιας. Τιμώντας την πάντα τη μνήμη της Χριστίνας, προτείνουμε για ανάγνωση εκείνη τη σπαρακτική κατάθεση ψυχής (δείτε εδώ)