Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Μια σημαντική ραδιοφωνική αποχώρηση με λίγο σασπένς

Ο Γιάννης Σερέτης αποχώρησε από το αθλητικό ραδιόφωνο του 24Media, αλλά όχι από τον Όμιλο αφού παραμένει σε διευθυντική θέση στο επιτυχημένο Sport24.gr. Ο ίδιος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής
την αποχώρησή του, είναι αλήθεια με λίγο σασπένς... Στην αποφώνηση της εκπομπής, στην οποία μετείχε επί τριετία περίπου μαζί με τους Βαγγέλη Μίχο και Σταύρο Γεωργακόπουλο (12 έως 2 το μεσημέρι), είπε ότι από Δεύτερα εκείνος θα απουσιάζει, δίνοντας την εντύπωση ότι ανάγγειλε την καλοκαιρινή του άδεια. Αμέσως μετά μίλησε για καλοκαίρι (προφανώς ολόκληρο) με χαλάρωση, βάζοντας σε «υποψίες» ότι κάτι μπορεί να τρέχει, αλλά κατόπιν, με τις ευχαριστίες σε συνεργάτες, τεχνικούς, ακροατές έγινε σαφές ότι επρόκειτο για αποχώρηση και όχι για διάστημα μικρό (ολιγοήμερη άδεια) ή λίγο μεγαλύτερο (όλο το καλοκαίρι). Το πράγμα μπερδεύτηκε πάλι στο τέλος όταν είπε  «εμείς θα τα ξαναπούμε τη Δεύτερα»,  αλλά με την παρέμβαση Βαγγέλη Μίχου διευκρινίστηκε ότι τη Δεύτερα θα είναι πάλι εκεί, στη θέση του, στο κτήριο του Ομίλου στη Λεωφόρο Συγγρού για το Sport24.gr και τις όποιες μη ραδιοφωνικές αρμοδιότητές του.

Θα λείψει

Η αποχώρηση του Γιάννη Σερέτη αποτελεί απώλεια για το ραδιόφωνο γενικά και όχι μόνο για εκείνο του 24Media. Αν και χαμηλών τόνων ξεχώριζε στις ραδιοφωνικές του εμφανίσεις. Και τώρα και παλιότερα που τον έχουμε ακούσει (στον ΣΚΑΪ πιο πρόσφατα), είχε μεστό λόγο, θέσεις με συνέπεια, εύστοχο σχολιασμό, ήταν καλά προετοιμασμένος, είχε πλατιά ενημέρωση για τα θέματα που πραγματευόταν και πάνω από όλα ήταν σοβαρός (καθόλου αυτονόητο αυτό για όλους τους δημοσιογράφους και όχι μόνο στο ραδιόφωνο). Με τους Μίχο και Γεωργακόπουλο είχε δέσει σε ένα ευχάριστο και ενημερωτικά δυνατό ραδιοφωνικό «τρίο» που θα (μας) λείψει με την μορφή που είχε στη μεσημεριανή ζώνη, καθώς και ο Σταύρος Γεωργακόπουλος απουσιάζει τον τελευταίο καιρό για προσωπικούς λόγους, αλλά θα επανέλθει μέσα στον Μάιο.

«Εφημεριδάς»

Το ρεπορτάζ λέει ότι η απόφαση του Σερέτη για αποχώρηση από το ραδιόφωνο ήταν ειλημμένη από καιρό, ίσως γιατί δεν εννοούσε το ραδιόφωνο  ως δημοσιογραφική επιλογή που τον κέρδιζε ιδιαίτερα. Ο ίδιος είναι «εφημεριδάς» και ανδρώθηκε επαγγελματικά στο χώρο του «χαρτιού» (Αθλητική Ηχώ, ΔΟΛ και αλλού, ενώ τώρα στελεχώνει τη Live Sport). Φυσικά, συνδυάζει με επιτυχία την παρουσία του στο Διαδίκτυο που είναι ό,τι πιο κοντά στην εφημερίδα από το σύνολο των Μέσων ενημέρωσης.