Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Ένα φανταστικό ποσοστό τηλεθέασης σε μια ξεχωριστή χώρα της Ευρώπης

Το 83,9% που καταγράφηκε το 2004 στην Ελλάδα για τον αγώνα της Εθνικής με την Πορτογαλία, στον τελικό του Euro, είναι ένα εκπληκτικό ποσοστό τηλεθέασης, αλλά απέχει σημαντικά από τον χαρακτηρισμό «απίστευτο». Τον οποίο
βρίσκουμε αυτές τις ημέρες στα βόρεια της Ευρώπης όπου υπήρξε το πραγματικά απίστευτο ρεκόρ τηλεθέασης, 99, 6% δηλαδή, που πιθανόν είναι και το υψηλότερο παγκοσμίως αλλά όχι και το μεγαλύτερο της ιστορίας. Υπάρχει και ένα πιο υψηλό: το 99,8% που καταγράφηκε πριν από δύο χρόνια. Πού έγινε αυτό; Μας το λέει στην καθημερινή, συνεχή ενημέρωσή του για το Μουντιάλ, μια ενημέρωση πολύπλευρη και με εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα, ο Sporos  στο μπλογκ mysporos.wordpress.com.

Το απίθανο 99,6% καταγράφηκε στην Ισλανδία, κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με την Αργεντινή, 1-1, και το απίστευτο  99,8% έγινε επίσης στην Ισλανδία, σε ένα τηλεοπτικό κοινό περίπου 350.000 ατόμων, στον αγώνα με την Αγγλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 οπότε η Εθνική Ισλανδίας πέτυχε μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του θεσμού (2-1). Ο Sporos αναρωτιέται τι άραγε να έκανε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου το υπόλοιπο 0,4% των  Ισλανδών τηλεθεατών και αποφαίνεται ότι πιθανόν αποκοιμήθηκε με την τηλεόραση ανοικτή!

Από τα άλλα μουντιαλικά θέματα του Sporos ξεχωρίσαμε:
** Τις μεγάλες τηλεθεάσεις του Μουντιάλ στις (κάποτε αντί ποδοσφαιρικές) ΗΠΑ.
** Την ανταλλαγή τρυφερών μηνυμάτων ανάμεσα στον Μέσι και την Αντονέλα, τη σύζυγό του .  «Πάντα μαζί, τώρα, περισσότερο από ποτέ» του γράφει εκείνη και δείτε πώς της απαντά αυτός.
(Στην εικονογράφηση και του δικού μας θέματος η οικογένεια Μέσι -προσέξτε πόσο μοιάζει στον πατέρα του το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας)
** Την Αμάντα, που είναι ο θηλυκός... Χάρι Κέιν και η οποία «γδύθηκε για την Αγγλία» όπως γράφει ο Sporos που συνοδεύει τα θέματα του με προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες.
** Τα αντι-γκέι συνθήματα των Μεξικανών και πώς προβληματίζουν τη ΦΙΦΑ.

Την αρχική σελίδα στο μπλογκ mysporos θα τη βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το μπλογκ του Harddog στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ