Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

«Γίνονται τέρατα στην ενημέρωση»

«ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΜΠΑΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΝΝΕΣ»

Πήγαν αποφασιστικά φέτος τα κανάλια στη διεθνή αγορά για να εξασφαλίσουν νέα προγράμματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες –και όχι απλώς τις εκτιμήσεις – του Νίκου Παππά. Αυτό είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη-Λυριτζή στο ραδιόφωνο του Real. Πριν από
αυτό, όμως, και παίρνοντας την  πάσα από τον Δημήτρη Καμπουράκη, που επισήμανε ότι έχει πέσει πολύ η ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων, γενικά, και στον ενημερωτικό τομέα ειδικά, ο Νίκος Παππάς έριξε τη σπόντα του: «Το ενημερωτικό είναι άλλου τύπου πρόβλημα το οποίο εσείς, ως κοινότητα δημοσιογραφική, νομίζω ότι θα πρέπει να εμπνευσθείτε κάποιες διαδικασίες αυτορύθμισης γιατί γίνονται τέρατα στην ενημέρωση του πολίτη».

Κατά τα άλλα ο υπουργός ήταν αισιόδοξος για τη βελτίωση του τηλεοπτικού τοπίου δηλώνοντας ότι «βρισκόμαστε στην απαρχή της ανάκαμψης της ποιότητας του τηλεοπτικού προϊόντος». Και πρόσθεσε: «Οι πληροφορίες οι δικές μας λένε ότι στις τηλεοπτικές Κάννες φέτος τα ελληνικά κανάλια έκαναν, για να το πούμε λαϊκά, μπασίματα ως προς το πρόγραμμά τους».

Ο ταλαίπωρος κλάδος

Σχετικά με το κομμάτι της ενημέρωσης, ειδικότερα εκείνο της τηλεόρασης, ο Νίκος Παππάς είπε ακόμα στην, αρκετά μεγάλη, συνέντευξή του: «Θα πω δημόσια ότι το κομμάτι των δημοσίων επενδύσεων που αφορά τις οπτικοακουστικές παραγωγές και το οποίο ήδη λειτουργεί σπάζοντας κάθε ρεκόρ ελληνικής γραφειοκρατίας και υποδέχεται αιτήσεις οι οποίες ήδη έχουν κατατεθεί και θα υπάρχει σημαντική απορροφητικότητα μέσα στο ’18. Θα αφορά τις τηλεοπτικές παραγωγές και μπορούν τα κανάλια να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να αναζωογονηθεί έτσι ο ταλαίπωρος ο κλάδος».