Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Μια ηχηρή αποκλειστικότητα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΗΠΕΔΟ-ΚΑΜΙΝΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΤΣΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 

Μια από τις «βαριές» αποκλειστικότητες, από αυτές που δεν είναι πλέον συχνές στον Τύπο, έχει στη
σημερινή του έκδοση το Φως των Σπορ. Είναι η ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου του μπασκετικού Ολυμπιακού –που εδώ και χρόνια δεν νιώθει άνετα στο ΣΕΦ και κατά καιρούς εκφράζεται από τα ρεπορτάζ η επιθυμία του να το εγκαταλείψει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τού (συνήθως καλά πληροφορημένου) Παντελή Διαμαντόπουλου για το Φως, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή κλειστού γηπέδου στο Ελληνικό, στον χώρο που έχει εξασφαλίσει για να εκμεταλλευτεί η εταιρία 3Λ του ομίλου Λάτση. Η χωρητικότητά του θα είναι πάνω από 11.00 θέσεις και θα γίνει στο πρότυπο των γηπέδων της Αρμάνι και της Εφές Ανατολού. Το έργο θα ανήκει στον Ολυμπιακό και έως το τέλος του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες ώστε η ανέγερση του γηπέδου-καμίνι, όπως χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα, να αρχίσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Η αποκλειστική είδηση του Φωτός ξαφνιάζει ευχάριστα τους φίλους της ομάδας, και όχι μόνο, λόγω των προβλημάτων που ακούγεται και γράφεται ότι αντιμετωπίζουν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αλλά και επειδή μια δυσερμήνευτη ανακοίνωσή τους τον περασμένο Μάιο είχε προκαλέσει συζητήσεις και προβληματισμούς για το αν θα ήθελαν να συνεχίσουν στο μπάσκετ των ερυθρολεύκων.

Έγραψαν τότε:
«Είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε πετύχει με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας την τελευταία δεκαετία. Δυο τρόπαια, με το μοναδικό επίτευγμα της back2back κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης, πέντε τελικοί και έξι Φάιναλ Φορ. Διακρίσεις που μας κατατάσσουν πλέον, ως την κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας από το 2009 έως το 2018.
» Αυτό το ιστορικό επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό αν αναλογιστούμε ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν ο χαμηλότερος μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν σ’ αυτό τον άθλο».

Πολύ παλαιότερα, το καλοκαίρι του 2011, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν ανακοινώσει απερίφραστα την αποχώρησή τους απ'ο το μπάσκετ, κάτι που ανακάλεσαν αργότερα.