Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Έσπευσε μόνο η ΕΡΤ…

Ο νέος ΕΔΟΕΑΠ έχει κολλήσει και οι φορείς γύρω από αυτόν προσπαθούν να τον ενεργοποιήσουν προς την κατεύθυνση της διευρυμένης λειτουργίας του με την είσοδο των μελών όλων των Ενώσεων Τύπου. Η επικείμενη υπογραφή του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, θα κινήσει τη διαδικασία ενίσχυσης του Ταμείου με τις ασφαλιστικές εισφορές των ε
ργαζομένων, αλλά και με το 2% επί του τζίρου τους που είναι υποχρεωμένα να καταβάλουν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και για τα οποία δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό θα υπάρξει σχετική προθυμία.

Προς το παρόν η πρώτη –και η μόνη– που έσπευσε να καταβάλει το 2% ήταν η ΕΡΤ, αλλά και αυτή σταμάτησε περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την είσπραξη των εσόδων. Όλα τα άλλα Μέσα είναι σε αναμονή και, κυρίως, οι εφημερίδες, οι οποίες περιμένουν τα μέτρα για την στήριξη του γραπτού Τύπου, όπως είχε υποσχεθεί και από ραδιοφώνου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Νίκος Παππάς (δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Harddog). Για τα κανάλια έχει προβλεφθεί ήδη ενίσχυση, προκειμένου να συναινέσουν για το 2%, με τη δραστική ποσοστιαία μείωση των τελών τηλεόρασης.

Βέβαια, ο ΕΔΟΕΑΠ έχει ακόμα σοβαρές υποχρεώσεις καθώς υπάρχει πρόβλημα με το δάνειο των 10 εκατομμυρίων που έλαβε από τον ΕΦΚΑ και το οποίο θα έπρεπε να είχε αποπληρωθεί. Χάρις στο δάνειο το Ταμείο επιβίωσε στη μεγάλη κρίση που πέρασε τον προηγούμενο χρόνο.

Ακόμα, τον ΕΔΟΕΑΠ βαραίνει η υποχρέωση για τα 20 εκατομμύρια προς το Α.Κ.Α.ΓΕ. (Αμοιβαίο Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), στην καταβολή των οποίων ο ΕΔΟΕΑΠ αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ