Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Με σάτιρα για Ακριβοπούλου η «πρώτη» του Μητσικώστα στην ΕΡΤ

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 
Με σαφή πρόθεση να δείξει από τα πρώτα λεπτά της εκπομπής ότι δεν θα κάνει αυτολογοκριτικές εκπτώσεις στην πολιτική σάτιρά του, εμφανίστηκε στη νέα τηλεοπτική του πρεμιέρα, στην ΕΡΤ-1, ο Γιώργος Μητσικώστας. Ένα από τα θέματά του (η επιλογή διαγωνιζομένων  για το Μάστερ Σεφ) ήταν
πολιτικά ανώδυνο, αλλά το κυριότερο διάστημα του εικοσαλέπτου του είχε ενδιαφέρον, έβγαζε γέλιο και έδειχνε σατιρικές διαθέσεις προς την κατεύθυνση που ήθελε για να δώσει το στίγμα του, δηλαδή την κυβερνητική πλευρά.

Στο τελευταίο, και καλύτερο, κομμάτι της εκπομπής ο Μητσικώστας μιμήθηκε την Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία ως παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων δίνει πάσα προς τους ρεπόρτερ όλων των κομμάτων και αυτοστιγμεί τους κόβει («Καλησπέρα» και αμέσως μετά «Καληνύχτα» και άλλα σχετικά). Εξαίρεση αποτελεί ο ρεπόρτερ από το Μαξίμου στον οποίο δίνει απεριόριστη χρονική ευχέρεια («Πάρε τον χρόνο σου, Βαγγέλη» του λέει). Αλλά εκείνος δηλώνει ότι δεν έχει τίποτα να πει, κάτι φυσιολογικό για την Κατερίνα αφού, όπως η ίδια επαναλαμβάνει, δεν υπάρχουν προβλήματα «τα έχει λύσει όλα η κυβέρνηση» η οποία αρχικά χαρακτηρίζεται «η καλύτερη των 25 τελευταίων χρόνων» και αργότερα, στις συνεχείς παρεμβάσεις τής Ακριβοπούλου, η «καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων 36 χρόνων», κατόπιν των «τελευταίων 40» και, τέλος, «των τελευταίων 50».

Για πόσους «απαγορεύεται» να γίνει σάτιρα 

Στην έναρξη τού The Mitsi Show, ενώ ο Γιώργος Μητσικώστας εμφανίζεται να δηλώνει ότι η ΕΡΤ δεσμεύτηκε απέναντί του ότι μπορεί να σατιρίζει οποιονδήποτε, φτάνει στο στούντιο ένας μεγάλος κίτρινος φάκελος. Τον ανοίγει και διαβάζει ότι μπορεί να κάνει σάτιρα με όλους «εκτός από πέντε». Αμέσως έρχεται και άλλος φάκελος για «εκτός από δέκα πέντε» και κατόπιν ένας τρίτος που εξαιρεί από τη σάτιρα πενήντα πρόσωπα. Αλλά, κατά τον παρουσιαστή του σόου, τι είναι οι πενήντα μπροστά στα δέκα εκατομμύρια Έλληνες!

Σε γενικές γραμμές το The Mitsi Show ήταν καλό και σε κάποια διαστήματα απολαυστικό. Θα εμφανίζεται καθημερινά ως λιντ-ιν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και μπορεί να του δίνει αξιόλογα νούμερα. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια, με τον σχολιασμό πολιτικών προσώπων και γεγονότων, ακολουθώντας από πιο κοντά την επικαιρότητα, κάτι που έλειψε στην εκπομπή της Δευτέρας –προφανώς λόγω της πίεσης της πρεμιέρας. Και αυτό ήταν το αδύνατο σημείο του σόου. Έτσι, δεν είδαμε κάτι από την πλούσια επικαιρότητα της Κυριακής με Μίκη, συλλαλητήριο, αριθμό διαδηλωτών, δηλώσεις, αναρτήσεις στο διαδίκτυο κ.λπ. Ασφαλώς στον τομέα αυτόν θα υπάρξει βελτίωση, ας μην κρίνουμε βιαστικά. «Πάρε τον χρόνο σου», Γιώργο. Φυσικά όχι όσον έδωσε η Ακριβοπούλου στον ρεπόρτερ του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος έφτασε, με το ξεφύλλισμα του ημερολογίου, στα εξήντα χρόνια (όπου βλέπουμε τη δημοσιογράφο εξουθενωμένη και γερασμένη).
Καλή συνέχεια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG 
Αρχίζει το «Πείραμα Μητσικώστα». Η πρεμιέρα και δύο αξέχαστοι φίλοι