Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Χατζηνικολάου: Ας μη χαίρονται...

Δεν έκρυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου ότι συμφωνεί με το 50+1 για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Δεν το είπε επί λέξει, απερίφραστα, αλλά ήταν ολοφάνερο από τα λόγια του στην εκπομπή της Τρίτης. Με το που καλημέρισε τους ακροατές τού Real, μπήκε δυνατά συστήνοντας σε όσους είδαν ως αναδίπλωση της κυβέρνησης την προσωρινή απόσυρση του σχεδίου, να μην κάνουν χαρές. «Για
όσους χάρηκαν που αποσύρθηκε η διάταξη από τη Βουλή για το 50+1 που χρειάζεται πλέον για την κήρυξη απεργίας στη γενική συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου, να πω ότι η ρύθμιση θα επιστρέψει χωρίς καμιά αλλαγή, στο αμέσως επόμενο διάστημα». 

Η Ν. Χατζηνικολάου εξήγησε ότι η απόσυρση ήταν κυβερνητικός ελιγμός για να μην προκύψει πρόβλημα κατά την ψηφοφορία, επειδή «η κυβερνητική πλειοψηφία φοβήθηκε ότι το ΚΚΕ θα ζητούσε ονομαστική ψηφοφορία και με δεδομένο ότι απουσίαζαν πολλοί βουλευτές και υπουργοί σε αναπτυξιακό συνέδριο στην Κέρκυρα, αποφάσισαν να το φέρουν μετά από λίγες ημέρες, ώστε να έχουν εν τω μεταξύ οργανωθεί».

«Μην ξεχνάτε»

Ο Ν.Χ. επικαλούμενος το πρωινό έγκυρο ρεπορτάζ τού Βασίλη Σκουρή, είπε ότι η ρύθμιση αποτελεί μέρος τής συμφωνίας με το κουαρτέτο «και επομένως θα περάσει από τη Βουλή ως έχει», ενώ θύμισε («μην ξεχνάτε» είπε) ότι και στη Νέα Δημοκρατία (δηλώσεις Χατζηδάκη στον σταθμό) λένε ότι είναι υπέρ τής ψήφισης του περιορισμού για τις απεργίες.

«Πάγιο αίτημα της εργοδοσίας»

Τελειώνοντας με το θέμα  που, όπως αναφέραμε, το ανάδειξε με το «καλημέρα», θύμισε ότι το 50+1 «αποτελεί πάγιο αίτημα της εργοδοσίας για πολλά χρόνια». Μάλιστα «ποιος να το λεγε ότι θα γινόταν αποδεκτό επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε. Και για να μην είναι μόνος του στη χαρά, θύμισε ότι οι εφημερίδες της Κεντροαριστεράς επιδοκιμάζουν την υπερψήφιση της διάταξης και ότι «η Καθημερινή πανηγυρίζει που σπάει το ταμπού του συνδικαλιστικού νόμου».

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook, και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ