Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ομαδικά πυρά κατά Αλαφούζου

ΣΚΛΗΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΚΩΝ ΣΑΪΤ

Νέα ομαδικά επικριτικά σχόλια κατά του Γιάννη Αλαφούζου  προκάλεσε ο συντριβή, 4-0, του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στα κορυφαία αθλητικά σάιτ υπάρχουν βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του εξαφανισμένου, όπως
χαρακτηρίζεται, μεγαλομετόχου. Είναι χαρακτηριστικοί τίτλοι ή υπότιτλοι, όπως «Η νέμεσις θα χτυπήσει την πόρτα του Αλαφούζου», «Έγκλημα με ονοματεπώνυμο», «Λύπηση και λοιδορία χειρότερη από ύβρεις», «Η ντροπή είναι όλη του Αλαφούζου». Ακολουθούν ορισμένα ενδεικτικά αποσπάσματα

Νίκος Αθανασίου, Gazzetta (τίτλος: «Η ντροπή είναι όλη του Αλαφούζου!»): «(…) Αυτή η ντροπή είναι όλη του Αλαφούζου! Αυτή η ξεφτίλα έχει υπογραφή, όνομα και επώνυμο. Ο παρκαρισμένος μεγαλομέτοχος, ο «κολλητός» του Βαγγέλη και του Κυριάκου, ο άνθρωπος που τράβηξε την πρίζα της χρηματοδότησης στα μέσα της χρονιάς και ενώ το καλοκαίρι είχε υποσχεθεί οικονομική σταθερότητα στον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο άνθρωπος που έσωσε τον σύλλογο το 2012 για να τον οδηγήσει στην απόλυτη απαξίωση πέντε χρόνια αργότερα. Ο άνθρωπος που διέλυσε την πιο ανταγωνιστική ομάδα που έχτιζε ο Μαρίνος μέσα στις «στάχτες» την προηγούμενη σεζόν. Ο άνθρωπος που δήθεν έφυγε και ανέλαβε χρέη αλλά τα «κανόνια» σκάνε καθημερινά, παραμένει μέλος του Δ.Σ και δικοί του άνθρωποι... διοικούν την ΠΑΕ σε καίριες θέσεις, προσπαθώντας να φορτώσουν τα «εγκλήματα» του Αλαφούζου και την δική τους ανεπάρκεια στον Μαρίνο Ουζουνίδη».

Νικόλας Βασιλαράς, SDΝΑ (τίτλος: «Έγκλημα με… ονοματεπώνυμο»): «(…) Καθώς μπορεί να καταντάει και είναι κουραστικό να γράφονται τα ίδια και τα ίδια αλλά η ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα έχει ονοματεπώνυμο, δηλαδή ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ. Οσα ζει ο Παναθηναϊκός του τελευταίους μήνες είναι ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. Και μάλιστα την έχει βγάλει τόσο «άβρεχτος» όσο κανείς (…)»

Γιάννης Σερέτης, Sport24 (τίτλος: «Εκεί, εκεί στη Β΄ Εθνική». Υπότιτλος: «Οργή και λοιδορία, χειρότερη και από τις ύβρεις): «(…) Άλλαξαν οι εποχές και ο Γιάννης Αλαφούζος από μια γωνιά του σπιτιού του βλέπει τη Ρώμη να καίγεται χωρίς να τελεσφορούν οι προσπάθειες για εύρεση επενδυτή. Βλέπει πλέον τον Παναθηναϊκό που παράτησε σύξυλο να τον λυπούνται και να τον λοιδωρούν. Κι αυτό – όπως είχε πει σωστά και ο Ουζουνίδης – είναι χειρότερο και από τις ύβρεις (…)»

Κώστας Γουλής, Contra (τίτλος  «Η "νέμεσις" θα χτυπήσει την πόρτα του Αλαφούζου...»): «(…) Ο "εξαφανισμένος" μεγαλομέτοχος και "Νέρωνας" του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ήταν εκείνος που -ως λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού- έβαλε (και) στην αθλητική ζωή της χώρας μας τη λέξη "νέμεσις", θέλοντας να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της αθλητικής δικαιοσύνης και όλο το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
» Ήταν η εποχή της απόλυτης μάχης εναντίον του παρασκηνίου που είχε "χτυπήσει" πολλάκις και ποικιλοτρόπως τον Παναθηναϊκό και ο Αλαφούζος είχε "προαναγγείλει" πως κάποια στιγμή θα ερχόταν η "Θεία Δίκη".
» Και ύστερα; Ύστερα δεν ήρθαν οι... μέλισσες, αλλά η επιλογή του "εξαφανισμένου" μεγαλομετόχου να σβήσει απ' το λεξικό του τη λέξη "ντροπή" και να γράψει δίπλα της μία άλλη "βαριά" λέξη. Τη λέξη "προδοσία" (…)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Επίθεση από τα Μέσα του Media24: «Γιάννη Αλαφούζο, κοίτα τι έκανες»