Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ξέρει φλάουτο ο «κανίβαλος» Νιφλής;

ΠΩΣ ΤΟ FB ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ - Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΑΚΡΟΑΤΡΙΑΣ, Ο Γ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΤΟΝΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩ- ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΣ

Ο Μάνος Νιφλής και Άκης  Παυλόπουλος τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου κάνουν στον Real δίωρες εκπομπές του είδους «λίγο από όλα». Δηλαδή και σχόλια και πολιτική και
χιούμορ και αυτοσαρκασμός. Δεν τη λες «βαριά» εκπομπή, τη λες ανάλαφρη, ξεκούραστη, ευχάριστη. Αλλά αυτήν την Κυριακή ένα θέμα επιλεγμένο από το facebook την τίναξε στον αέρα. Οι παρουσιαστές διάβασαν ανάρτηση κυρίας από τη Θεσσαλονίκη, γραμμένη (όπως εκείνη υποστήριζε) μέσα από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την οποία το μωρό της, είκοσι μηνών, βρισκόταν εκείνη την ώρα με πυρετό και σπασμούς στα εξωτερικά ιατρεία για εξετάσεις.

Η μητέρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους διαδικτυακούς φίλους, είχε αποκρύψει από τους γιατρούς ότι το παιδί είναι (από άποψη των γονιών) ανεμβολίαστο και προφασίστηκε απώλεια του βιβλιαρίου υγείας του όταν της ζητήθηκε. Άρα, παραπλάνησε τους γιατρούς και, συνεπώς, σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παρεμβαίνει ο εισαγγελέας, υποστήριξε ο Νιφλής και αμέσως πήρε φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο και φορτώθηκε με μέιλ από διαφορετικές απόψεις η ηλεκτρονική διεύθυνση του σταθμού. Ανάμεσά στους ακρατές που εναντιώθηκαν στην άποψη των παρουσιαστών ήταν και μια κυρία (Γιάννα, όπως συστήθηκε) που έστειλε επιθετικό μήνυμα. Επιθετικά της απάντησε και ο Μ.Ν., ανταπάντησε εκείνη και μετά από πολλής ώρας διαδικτυακούς διαξιφισμούς η κυρία ζήτησε να βγει στον αέρα και οι παρουσιαστές -προς τιμήν τους- δεν αρνήθηκαν.

«Κανίβαλος» και «Μεγάλος Αδελφός»

Εκεί, στον διάλογο (που κατά διαστήματα ήταν παράλληλοι μονόλογοι) έγινε γνωστό ότι η ακροάτρια είναι και μπλόγκερ και ότι στο μπλογκ της ανάρτησε σχετικό σχόλιο χαρακτηρίζοντας τον Μάνο Νιφλή «κανίβαλο». Άγνωστο αν απέσυρε τον χαρακτηρισμό, όπως ο δημοσιογράφος της ζήτησε (και εκείνη αρχικά αρνήθηκε), αλλά η ραδιοφωνική αντιπαράθεση κράτησε ώρα και το θέμα της ανάρτησης στο fb μονοπώλησε το ενδιαφέρον της εκπομπής.

Και κάτι ακόμα. Η ακροάτρια που εξερράγη με τα περί παρέμβασης εισαγγελέα (και όχι μόνο) είπε ότι με όλα αυτά γίνεται κατάδοση χρηστών των σόσιαλ μίντια, έκανε λόγο για «Μεγάλο Αδερφό» και αναφέρθηκε στην περιπέτεια μιας φίλης της, μητέρας πέντε παιδιών, την οποία επισκέφθηκαν σπίτι της αστυνομικοί για μια αναφορά της σε σελίδα κλειστής ομάδας στο fb. Έφερε ως παράδειγμα την εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη (για το Γιάννη Στουρνάρα) με τον οποίο βρέθηκαν να είναι κοινοί γνωστοί η ίδια και ο Νιφλής!

Ξέρεις φλάουτο, άνθρωπέ μου; 

Ο κυρία από το πρώτο σχόλιό της που έστειλε διαδικτυακά, κατηγόρησε τους παρουσιαστές ότι δεν έχουν κάνει για το θέμα της ανάρτησης ρεπορτάζ. Το ίδιο επανέλαβε και στην τηλεφωνική συνομιλία με τον  Μ.Ν., οπότε εκείνος την ρώτησε αν είναι δημοσιογράφος. «Εσείς ξέρετε φλάουτο;» απάντησε με ερώτηση η ακροάτρια. Η οποία επανέλαβε τα περί φλάουτου πολλές φορές, αφού ο παρουσιαστής επανέφερε παράλληλα τη δική του ερώτηση: «Είστε δημοσιογράφος;». Αργότερα, όταν η εκπομπή επανήλθε στους γνωστούς ρυθμούς της και στα καλαμπούρια, ένας ακροατής έγραψε στον Μάνο Νιφλή: «Αφού δεν ξέρεις από φλάουτο, τι μιλάς;»

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ