Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

«Καμπουράκη, δεν σε πήγαινα, αλλά είσαι καλή... κουφαλίτσα»

Το δίδυμο Καμπουράκη-Λυριτζή έχει δέσει καλά στην πρωινή ζώνη του Real. Γιατί δεν είναι, ας πούμε, Ντινόπουλος-Στάθης που δεν έδεσε μήτε με κάβο (*). Ούτε είναι Παπαπαναγιώτου-Μπογιόπουλος που δεν κόλλησε ούτε με πλαστικό χειρουργό. Οι Καμπουράκης και Λυριτζής έχουν τις σοβαρές τους στιγμές, τις συνεντεύξεις τους, τις ελαφρές αντιθέσεις τους, αλλά έχουν και την πλάκα τους, τον
αυτοσαρκασμό τους και τις αστείες ερωτήσεις τους στους ραδιοδιαγωνισμούς για την προσφορά δώρων. Από τα μηνύματα που τους στέλνουν διαβάζουν και τα καλά και τα άσχημα. Όπως έκαναν και με το μήνυμα-πείραγμα ενός ταξιτζής στον Καμπουράκη και εκείνος όχι μόνο το διάβασε, αλλά χαριτολόγησε κιόλας:

- Πρώτα δεν σε πήγαινα αλλά μετά κατάλαβα ότι είσαι καλή κουφαλίτσα, του είπε
- Κουφαλίτσα; μπήκε στη μέση, δήθεν απορώντας, ο Λυριτζής.
- Γιατί όχι; Τίτλος τιμής είναι,  απάντησε ο Καμπουράκης.

Ο οποίος Καμπουράκης, γίνεται ευχάριστος και με τις γνωστές ιστορικές και μη διηγήσεις, ως καλός αφηγητής που είναι. Στην τελευταία εκπομπή της εβδομάδας, επεφύλασσε μια ωραία πλάκα. Τηλεφώνησε τυχερός ακροατής για να πάρει το δώρο του. Έπρεπε, βέβαια, να απαντήσει σε μια ερώτηση, τυπική και πανεύκολη, όπως πάντα (για παράδειγμα, τις ημέρες που ήταν στην Αθήνα ο Ερντογάν, η ερώτηση που υποβλήθηκε τότε σε ακροατή ήταν «Ποιος ξένος ηγέτης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα»!)
Αυτή τη φορά ο Καμπουράκης αποφάσισε να γίνει αυστηρός. «Το 1869, είπε, στην πρώτη Σύνοδο του Βατικανού (παρέμβαση Λυριτζή: χαμηλόφωνα: "Ε, δεν είναι στα καλά του") εθεσπίσθη το περίφημο δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας που καθιέρωσε το αλάθητο του πάπα. Ποιος ήταν ο πάπας που προήδρευσε στην πρώτη Σύνοδο του Βατικανού (Λυριτζής, μεγαλόφωνα: "Ρε άντε πήγαινε από εδώ", ο Καμπουράκης συνεχίζει): Τρεις επιλογές έχεις. Ήταν ο πάπας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο 12ος; Ο πάπας Ανδρέας Παπανδρέου ο 27ος; Ή ο πάπας Πίος ο 9ος; "Αν δεν κάνω λάθος, ότι σωστό πρέπει να είναι το 3"», απάντησε ο ακροατής που μπήκε στο πνεύμα της πλάκας με εκείνο το "αν δεν κάνω λάθος". Ο Καμπουράκης  πρόσθεσε ότι "στην πραγματικότητα ήταν ερώτηση παγίδα γιατί και οι τρεις θεωρούσαν ότι είχαν το αλάθητο".

(*) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ HARDDOG:
Στάθης: «Κάνε διάλειμμα μην πάθω εγκεφαλικό». Ντινόπουλος: «Θα συνηθίσεις»

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ