Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Η συνέχεια μιας θρυλικής στήλης

Μια παλιά στήλη –μπορεί η αρχαιότερη εν ζωή στα αθλητικό ΜΜΕ– έφυγε από τις έντυπες σελίδες και συνεχίζει την πορεία της στις διαδικτυακές. Είναι το θρυλικό Α-Ω που επί δεκαετίες, και μέχρι πριν από λίγο καιρό, ευδοκίμησε στο Φως των Σπορ και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές. Η στήλη, γραμμένη με μεράκι από τον πολυγραφότατο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, κάλυπτε τα 24 γράμματα της αλφαβήτου («Από το Α ώς το Ω») με σχόλια, παρασκήνιο, αλλά συχνά και με αποκλειστικότητες που
γίνονταν πρωτοσέλιδες. Εκτενέστατη στήλη αλλά καθόλου βαρετή –το αντίθετο μάλιστα– καταλάμβανε παλιότερα χώρο ακόμα και μιας σελίδας μεγάλου σχήματος, δηλ. αυτό του Φωτός από το οποίο ο Φ.Κ. αποχώρησε πρόσφατα.
Το Α-Ω στεγάζεται πλέον στην ιστοσελίδα a-sports.gr από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, κάτι που δεν ήταν αρχικά ευρέως γνωστό, αλλά με το πέρασμα των ημερών διαδίδεται και διευρύνεται ως πληροφορία.
Ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης είναι, ίσως, ο πολυγραφότερος δημοσιογράφος που έχουμε γνωρίσει τόσα χρόνια στον χώρο. Δεινός ρεπόρτερ (κυρίως της ΑΕΚ, αλλά με πληροφόρηση σε ευρύτερο φάσμα θεμάτων), αρθρογράφος και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες (πολιτικές, όπως η Απογευματινή, και αθλητικές), είναι ο άνθρωπος που γράφει αδιάκοπα, με μεγάλη ευκολία και πάντα ακούραστα μπροστά σε μεγάλους όγκους δουλειάς, επί πολλά χρόνια.

Δείτε εδώ τις στήλες Α-Ω του Φαίδωνα που έχουν βγει από το καλοκαίρι στον διαδικτυακό αέρα τού a-sports.gr.

Αν σας αρέσει το μπλογκ δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ