Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Οι αλήθειες για το Real Group

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΤΑ «ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ», ΠΕΝΤΕ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ – ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ – ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ’18 Η ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ 

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου που έχουν φεσώσει κανονικά και με το νόμο (;) τους εργαζόμενους. Ο ΔΟΛ, ο Πήγασος, η Τηλέτυπος. Είναι κι άλλοι εκδοτικοί
οργανισμοί που κάποια στιγμή θέλησαν να γίνουν μεγάλοι, αλλά έμειναν στου δρόμου τα μισά. Το συγκρότημα Real είναι ένα από αυτά. Με ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες που κλείνουν κι ανοίγουν (βλέπε Αγορά, Ειδήσεις), σάιτ. Εκεί που τα πράγματα έχουν φθάσει στο απροχώρητο είναι στις αμοιβές με δελτίο παροχής υπηρεσιών όπου οι καθυστερήσεις ανέρχονται στους 12 μήνες! Για ένα διάστημα η επιχείρηση πλήρωνε κάθε 45 ημέρες, αλλά από την αρχή του καλοκαιριού υπάρχει σιωπή. Το τραγικό είναι ότι για τα περισσότερα «μπλοκάκια» η εργασία στον Όμιλο δεν είναι πάρεργο, αλλά κανονική απασχόληση που σημαίνει πρώτη και μοναδική, σε πολλές περιπτώσεις. Πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχει κι ένα οικογενειακό δράμα. Απλήρωτοι λογαριασμοί, πιστωτές και όλα τα σχετικά. Και κανείς δεν ξέρει πότε θα πληρωθεί. Ηρθε και η καλοκαιρινή ραστώνη και το πράγμα έδεσε. Μπορεί οι υπεύθυνοι της επιχείρησης να πήγαν διακοπές και να «κατέβασαν ρολά», αλλά οι Τράπεζες, οι εισπρακτικές εταιρείες, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και η ΕΥΔΑΠ εξακολουθούν να λειτουργούν και να ζητούν τα λεφτά τους από τους απλήρωτους εργαζόμενους. Κι άντε να τους πείσεις ότι τώρα, καλοκαίρι του 2017, περιμένεις τα λεφτά του περασμένου καλοκαιριού!

Ένα πεντάμηνο πίσω οι μισθοί 

Και ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμής στους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχουν φτάσει στον χρόνο, οι εκκρεμότητες στα μισθολόγια για τη Real News (και όπου αλλού) ανέρχονται στους 4 έως 5 μήνες. Για τη σύντομη διαδρομή των καθημερινών Ειδήσεων δεν έχουν δοθεί οφειλόμενα επιμίσθια. Η δουλειά βγήκε από τους δημοσιογράφους της εβδομαδιαίας Αγοράς, που έκλεισε, και της Real, με τους οποίους δεν υπήρξε επιπλέον συμφωνία. Τον Φεβρουάριο, όταν κυκλοφόρησαν άρον άρον οι Ειδήσεις, ειπώθηκε σε όσους «έτρεξαν» τη δουλειά ότι τον Μάρτιο θα μιλήσουν για χρήματα, κάτι που ουδέποτε έγινε.
Στο αθλητικό σάιτ του ομίλου, στο Pame Sports που έκλεισε, οφείλονται ακόμα αμοιβές 12 και πλέον μηνών. Στις Ειδήσεις του Σαββάτου, που είναι η συνέχεια της Αγοράς, σταμάτησε η ομάδα του στοιχήματος στο πλαίσιο της περικοπής εσόδων.

Η τριμερής 

Πρόσφατα έγινε τριμερής συνάντηση με το υπουργείο εργασίας, τα σωματεία και την εργοδοσία. Ειπώθηκε ότι τα ταμεία μπορεί να πληρωθούν αργότερα και στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018 θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Φυσικά λύση δεν βρέθηκε. Εκτιμάται ότι ο όμιλος είναι μέσα γύρω στα 20 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Μαύρη Τετάρτη για τον Τύπο
2) 'Ελενα Ακρίτα: «Εμείς οι απολυμένοι»

Αν σας αρέσει το μπλογκ δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ