Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Ευθύνες μεγαλοστελεχών στον Τύπο

Θα ήθελα να επισημάνω, αν και θα φανεί προβοκατόρικο, τις ευθύνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Είναι δεδομένη η «ληστεία» των εκδοτών που πλούτισαν σε βάρος των επιχειρήσεών τους με τον υπέρογκο δανεισμό, από τον οποίο το
μεγαλύτερο μέρος κατέληγε σε εξωχώριους παραδείσους ή σε άλλες θυγατρικές τους όπου ξαναπουλούσαν τις μετοχές με διάφορα τρικ, να μη τα λέμε ξανά...
Αλλά να για δούμε και τις ευθύνες των στελεχών-δημοσιογράφων, όχι των απλών εργαζόμενων. Ο κάθε εκδότης γνωρίζει πολύ καλά πώς θα δαγκώσει μια τράπεζα ή ένα ταμείο. Αλλά δεν γνωρίζει πώς βγαίνει μια εφημερίδα και πόσους εργαζόμενους χρειάζεται.
Τα στελέχη, μπροστά στον φόβο τις αποτυχίας και στην επίδειξη έργου προς τους εκδότες και τους «αντίζηλους», εξαπέλυαν καταιγίδα προσλήψεων και πολλές από αυτές ήταν ρουσφέτια.
Πού ακούστηκε να υπάρχουν ΜΜΕ με τέτοιο αριθμό εργαζόμενων! Ο καθένας μας (και ορισμένοι απλοί εργαζόμενοι) όλο και κάποιον ταλαιπωρημένο φίλο βόλευε. Ειδικά έως το 2009 η κατάσταση ήταν παιδική χαρά. 14 διορθωτές για  32 και 40 σελίδες, 6 φωτογράφοι 8-10 άτομα στα διεθνή κ.λπ.
Να πάρουν λοιπόν μέρος των ευθυνών και τα μεγαλοστελέχη και ορισμένοι εργαζόμενοι «συμβουλάτορες» των εκδοτών.

Ένας εργαζόμενος στον Τύπο 
(Λάβαμε το σχόλιο με μέιλ)