Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Η ζωντοχήρα

Τα είχε όλα η δυστυχής Σούπερ Λίγκα, τώρα κινδυνεύει να μείνει και ζωντοχήρα. Τα λέγαμε χθες για τα ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά, αλλά οι εξελίξεις μάς τραβάνε από το μανίκι για να τα ξαναπούμε. Η πρόταση συναινετικού διαζυγίου που έκανε η Nova στον Συνεταιρισμό δεν προκάλεσε έκπληξη σε όσους παροικούν στην ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ. Ο γάμος τής Λίγκας με τη Nova ήταν από χρόνια κλονισμένος
επειδή η μία πλευρά πατούσε συνεχώς το στεφάνι της. Κακοί ποιοτικά αγώνες, κακές διαιτησίες, διακοπές, ματαιώσεις, πυρπολημένα γήπεδα, όργια στα αποδυτήρια, καταγγελίες για στημένα, εντάσεις και προσωπικές επιθέσεις παραγόντων με αγοραίες εκφράσεις (που μεγάλωναν τη σιχασιά για το «προϊόν»), ήταν λίγες από τις πολλές αιτίες ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε συζυγικό χωρισμό, θα την πληρώσουν (αν και όποτε γίνει), κυρίως, τα παιδιά. Όπου «παιδιά» οι μικροί τού πρωταθλήματος που θα χρειαστεί να κινηθούν μόνοι τους για να διαθέσουν τον εαυτό τους σε μια αγορά που αγοράζει ό,τι γυαλίζει και ό,τι γουστάρει το ευρύ κοινό.

Το ωραίο –«ωραίο» τρόπος του λέγειν, δηλαδή– είναι ότι τον περασμένο χρόνο το «Κίνημα των 12» υπό τον συντονισμό της Ξάνθης, ήθελε να βάλει τους όρους του στους ισχυρούς: «Θα παρουσιάσουμε στους τέσσερις "μεγάλους" το ποδόσφαιρο όπως εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι», ανέφερε επιστολή τού Χρήστου Πανόπουλου στους άλλους έντεκα.

Στα κατά καιρούς αιτήματα των «μικρών» υπήρχε και η ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων. Αλλά τώρα, που τα έσοδα υπό κοινή διαχείριση κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα –και αυτό μπορεί να συμβεί το αργότερο ώς το 2019 οπότε λήγει η σύμβαση– θα γίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα ανακατανομή της φτώχειας.

Προς το παρόν, η κυρία Λίγκα είναι σκληρή και δηλώνει ότι δεν δίνει διαζύγιο. Και αν δώσει, θέλει βασιλική διατροφή, δηλαδή την πολύ μεγάλη ρήτρα για τη διακοπή της σύμβασης. Όμως, ό,τι και να λέει, ό,τι και να γίνει, η αλήθεια είναι μία. Ότι, δηλαδή, άνοιξε η πόρτα και η θύελλα μπήκε στο σπίτι της.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Cosmote τι κάνει; Προς το παρόν δεν φαίνεται διατεθειμένος να παίξει τον ρόλο του τρίτου προσώπου. Και μάλλον, η κυρία Λίγκα, όπως είναι κακοφτιαγμένη, δεν τον συγκινεί. 

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)