Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Μια μεταγραφή, σκέτη ίντριγκα!

Πρώτο θέμα συζήτησης χθες το μεσημέρι (και το απόγευμα, και το βράδυ!) η απόκτηση του Ταχτσίδη από τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο μεταξύ των οπαδών. Αλλά και στα δημοσιογραφικά γραφεία… Οι απόψεις; Αλληλοσυγκρουόμενες. Οι μισοί κατά, οι άλλοι μισοί υπέρ. Γι΄ αυτό και η κουβέντα κράτησε ώρες κι είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Μια μετεγγραφή σκέτη ίντριγκα –από την πρώτη της ημέρα κιόλας! «Τι ακριβώς επιδιώκει ο Ολυμπιακός αποκτώντας έναν αργό ποδοσφαιριστή, που σκοράρει ελάχιστα κι έχει αλλάξει καμιά δεκαριά ομάδες
στην καριέρα του;» αναρωτιούνται όσοι είδαν με μισό μάτι την μεταγραφή. Οι περισσότεροι από τους οποίους, βεβαίως, δεν παραλείπουν να προσθέσουν κι ένα «άσε που ξεκίνησε από την ΑΕΚ», έτσι για να μη ξεχνάμε και τις αντιπαλότητες δηλαδή…

Οι… απέναντι, αυτοί που αντιμετώπισαν θετικά την κίνηση των Ερυθρολεύκων είχαν άλλα να επισημάνουν: «Παίκτη με την μπαλιά του Ταχτσίδη δεν έχει ο Ολυμπιακός. Και ποιο καλύτερο οκτάρι υπάρχει στην ομάδα αυτή τη στιγμή; Άσε που είναι αριστεροπόδαρος». Όσο για το ξεκίνημα στην ΑΕΚ; Η απάντηση έτοιμη και «θανατηφόρα»: «Τα ίδια έλεγαν και για τον Ουζουνίδη και χάσαμε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή»! 

Το τι μπορεί να κάνει ο Ταχτσίδης στον Ολυμπιακό ασφαλώς και δεν θα φανεί ούτε στα οπαδικά «πηγαδάκια», ούτε στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά εκεί που κρίνονται όλοι οι ποδοσφαιριστές: Στο γήπεδο. Το «ανάστημα» να σηκώσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ασφαλώς και το έχει. Όπως και την εμπειρία –και μάλιστα πολύχρονη- από ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως το ιταλικό. Φυσικά και δεν είναι ο πιο γρήγορος παίκτης του κόσμου. Αλλά, μη τρελαθούμε κιόλας! Πόσο γρήγορο είναι το πρωτάθλημα στο οποίο έρχεται να αγωνιστεί; Βεβαιότατα έχει εξαιρετική μακρινή πάσα. Και οπωσδήποτε δεν είναι καθαρό αμυντικό χαφ, ούτε βέβαια «δεκάρι» με την κλασική έννοια του όρου. Ένα καλό «οκτάρι» είναι που, προσωπικά, πιστεύω πως μπορεί να πάρει τη φανέλα βασικού. Και θα είναι πολύ καλό για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο δυο βασικοί του μέσοι να είναι Έλληνες… Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο.

Υ.Γ.: Μετά από πέντε χρόνια, δυο μήνες και κάτι μέρες, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου… Από αύριο η Live Sport θα αποτελεί την καλύτερη ανάμνηση της δημοσιογραφικής μου καριέρας. Μακράν. Ήταν ένα μεγάλο, προσωπικό, στοίχημα η έκδοση αυτής της εφημερίδας, το οποίο κερδήθηκε. Αλλά είπαμε: «Το πλήρωμα του χρόνου»… Γι΄ αυτή την καλύτερη ανάμνηση, λοιπόν, χρωστάω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά (αληθινά διαμάντια!) με τα οποία συνεργάστηκα αυτή την πενταετία.

Γιάννης Μηνδρινός 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου)