Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο Τάσος Μπούρας, στέλεχος του Κοντομηνά, εκδότης στην SportDay

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 

ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΌΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΟΧΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ SD. ΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ 

Επανήλθε μετά από, περίπου, ενάμιση χρόνο στην ταυτότητα της SportDay ο Τάσος Μπούρας. Στη σημερινή έκδοση έχει αφαιρεθεί ο τίτλος του γενικού διευθυντή, τον οποίο κατείχε μέχρι και το φύλλο της Δευτέρας ο Περικλής Γκιόλιας (διαβάστε εδώ  το ρεπορτάζ του Hrddog για τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση) και έχει
προστεθεί το όνομα του Τάσου Μπούρα. Αυτή τη φορά, όμως, αναφέρεται ως εκδότης και όχι ως πρόεδρος του Δ.Σ., όπως εμφανιζόταν στην προηγούμενη θητεία του στην εφημερίδα τού Δημήτρη Κοντομηνά.
Για την πιθανότητα να προσληφθεί γενικός διευθυντής ακούστηκε γνωστό στο περιβάλλον της SD όνομα, που υπήρξε επιτελικό δημοσιογραφικό στέλεχός της στις καλές –προ Γκιόλια– ημέρες. Σε εκείνες δηλαδή κατά τις οποίες ο SportDay είχε δημοσιογραφική ποιότητα και εξαιρετικά μεγάλη εμπορικότητα (έφτασει ακόμα και στα 80.000 φύλλα, όπως μας θύμισε παλιότερα ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Μιχάλης Τσόχος σε θέμα που είχε δημοσιεύσει και ο Harddog και το οποίο θα βρείτε σε λινκ, στο τέλος αυτού του κειμένου).  Την πληροφορία για το πιθανότητα της κάλυψης της θέσης του γεν. διευθυντή με το πρώην στέλεχος,  δεν  μπορούμε προς το παρόν να αναφέρουμε, επειδή στάθηκε αδύνατο να το διασταυρώσουμε.

Όταν η SportDay πουλούσε 80.000 φύλλα (ένα από καρδιάς κείμενο του Μιχάλη Τσόχου, πρώην διευθυντή της SportDay)

«(…) Υπήρξαν ημέρες που δεν ήθελα καν να δω το πρωτοσέλιδό της. Με ενοχλούσε με τον ίδιο τρόπο που σε ενοχλεί όταν βλέπεις το δικό σου “παιδί” να μην μεγαλώνει όπως το είχες φανταστεί. Αλλωστε η SportDay θα είναι για μένα πάντα κάτι σαν “παιδί μου” (…)».

«(…)Σπάσαμε κάθε ρεκόρ κυκλοφορίας. Καλοκαίρια με πωλήσεις 80 χιλιάδων φύλλων. Νούμερα ασύλληπτα που ήταν αδύνατον να τα πλησιάσουν όχι άλλες αθλητικές εφημερίδες, αλλά οποιαδήποτε ελληνική εφημερίδα, ακόμη και πολιτικές όπως “ΤΑ ΝΕΑ”. Μετά ήρθε η κρίση και η απόφαση για περικοπές και απομακρύνσεις. Μαζί τους και η δική μου παραίτηση από την θέση του διευθυντή )…)»

«(…) Ωσπου έφτασε η σημερινή ημέρα. Ξυπνώντας είδα μηνύματα στο κινητό μου, στα social media, ακόμη και στο mail μου από έναν γνωστό μου από την Γερμανία! Ολοι με ρωτούσαν αν ήξερα, αν είχα δει, το σημερινό πρωτοσέλιδο της Sportday. Φαντάστηκα ότι ήταν άλλη μία από αυτές τις εξυπνάδες – μαλακίες που έχει εμφανίσει το τελευταίο διάστημα. Επεσα έξω. Ηταν ένα αίσχος, μία πρώτη σελίδα εμετός, την οποία αδυνατώ και να σχολιάσω, όπως και τον εμπνευστή και δημιουργό, αυτού του ανοσιουργήματος(…)»

«(...) Εφτασε η ώρα να ζητήσω συγγνώμη, από την ίδια την Sportday, την οποία αφήσαμε να καταντήσει έτσι...»

Διαβάσετε εδώ ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Τσόχου, που είχε δημοσιευτεί και στον Harddog τον Δεκέμβριο του 2015