Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Πέρασε πρόστυχη σεξιστική χυδαιότητα από αναγνώστη του vima.gr

Είναι περίεργο, ακαταλαβίστικο και δυσεξήγητο το θέμα που προέκυψε με τις επεξεργασμένες –δηλαδή ουσιαστικά πλαστές– φωτογραφίες τής Πέμης Ζούνη με τον βραβευμένο οσκαρικό Ταϊβανό σκηνοθέτη Ανγκ Λι. Η ίδια τις έδωσε στη δημοσιότητα αναγγέλλοντας επικείμενη συνεργασία μαζί του –μια συνεργασία που ουδέποτε συνέβη. Αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Είναι ένα λάθος τής ηθοποιού, ένα ανεξήγητο ψέμα το οποίο πληρώνει με την
καταρράκωσή της από τη δημοσιοποίησή του. Εδώ θέλω να γράψω για την ανθρωποφαγία τής –διαδραστικής υποτίθεται– διαδικτυακής δημοσιογραφίας. Και για το δικαίωμα του κάθε ανώνυμου εμπαθή προβληματικού να παρεμβαίνει με ανεξέλεγκτα σχόλια κάτω από δημοσιεύματα. Να εξηγήσω:

Για να διαβάσετε μεγεθύνετε το αντίγραφο πατώντας πάνω του 
Το θέμα με την Πέμη Ζούνη περιγράφεται σε ρεπορτάζ του Γιάννη Ζουμπουλάκη στο Βήμα, στο οποίο είχε κάνει σχετικές δηλώσεις (διαβάστε εδώ από τους Zoornalistas τι ακριβώς συνέβη). Ακολούθησε απάντηση-εξήγηση της ηθοποιού, στο τέλος της οποίας δείχνει συντριβή.
Η Π.Ζ. εξηγεί ότι «συναίνεσα στη δημοσιοποίηση επεξεργασμένων φωτογραφιών, πιστεύοντας, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι είχαν αποσταλεί από τον σκηνοθέτη» και ελάχιστα μας διαφωτίζει για το ατόπημα, αλλά -είπαμε- αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η επεξεργασμένη φωτογραφία
Εδώ ακριβώς έρχεται ο ανώνυμος σχολιαστής-αναγνώστης να βγάλει τη χυδαιότητά του, την οποία δεν απέτρεψαν οι (όποιοι) υπεύθυνοι έχουν απομείνει στην ιστοσελίδα του ΒΗΜΑτος. Ο θρασύδειλος με τίτλο «γιατι δεν κανεις αυτό στο οποίο εισαι καλη?» σχολιάζει: «επεξεργασία...τεκνών». Και υπογράφει ως Oscar στην επεξεργασία τεκνών. Αυτό το αλήτικο σχόλιο –ενδεχομένως από πρόσωπο του χώρου που αντιπαθεί τη Ζούνη– πέρασε από τον έλεγχο (;) των μηνυμάτων του σάιτ! Όπως πέρασε και ένα νεότερο υπαινικτικό με την υπογραφή «πορθητής cougar».

Ντροπή! Φυσικά πολύ πιο μεγάλη ντροπή από εκείνην για την ανοησία που έκανε η  ηθοποιός με τη δημοσιοποίηση των επεξεργασμένων φωτογραφιών.

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ