Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Συλλεκτικό το κυριακάτικο Φως

Το Φως της Κυριακής θα μπορούσες να το πεις «συλλεκτικό». Το πεντασέλιδο αφιέρωμα στον ιδρυτή του, τον Θόδωρο Νικολαΐδη, είναι ένα πολύ μεγάλο φωτογραφικό άλμπουμ για τον εκδότη και μαζί ένα «Βιβλίο μνήμης» για να φιλοξενήσει τα πάμπολλα σχόλια (δίνουν τη αίσθηση ότι είναι αναρίθμητα) με αναμνήσεις και αναφορές συνεργατών του, παλιών και νέων, παραγόντων και φίλων. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχει η τελευταία σελίδα της εφημερίδας. Ολόκληρη καλύπτεται με παλιές οικογενειακές φωτογραφίες του αγαπημένου κυρίου Θόδωρου. Φωτογραφίες με τη σύζυγό του, την κυρία Ειρήνη Νικολαΐδου, τις κόρες του, Μαρία και Όλγα, τις εγγονές του Ειρήνη
και Μυρτώ. Ο άνθρωπος που είχε φωτογραφηθεί ελάχιστα στη δημόσια ζωή του, «αποκαλύπτεται» στην κυριακάτικη έκδοση με συνολικά 11 φωτογραφίες στην πρώτη και την τελευταία σελίδα.

Το πρωτοσέλιδο του 20σέλιδου κυριακάτικου Φωτός είναι αφιερωμένο, ολόκληρο, στον μεγάλο εκδότη. Το λογότυπο «ΦΩΣ των Σπορ» (άλλοτε κοκκινόμαυρο) είναι ολόμαυρο. Στο πρωτοσέλιδο υπάρχουν σύντομα σχόλια του Διευθυντή Σύνταξης Στράτου Μακρή και της συναδέλφου Όλγας Νικολαΐδου, κόρης του εκλιπόντα.

Οι άλλες εφημερίδες 

Σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της Κυριακής υπάρχει πρωτοσέλιδη αναφορά στον θάνατο του ιστορικού εκδότη -στις περισσότερες με έντονο «χτύπημα». Στον Πρωταθλητή  η αναφορά γίνεται στο πρώτο θέμα, σε συνδυασμό με το κυριακάτικο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: «Απόψε παίξτε για τον "κύριο Θόδωρο"» γράφει ο βασικός τίτλος. Και στον υπότιτλο: «Γι' αυτόν που απογείωσε το ταλέντο όλων σας». Η Live Sport αφιερώνει ένα δισέλιδο «ψευτοσάλονο» (2η και 3η σελίδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG: 
1) Διονύσης Βραϊμάκης: Ένας γίγαντας της δημοσιογραφίας 
2) Γιάννης Μηνδρινός: Ο τελευταίος ΑΡΧΟΝΤΑΣ της αθλητικής δημοσιογραφίας