Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

«Γράμμα» από το Λονδίνο

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΣΤΗ ΒΙΚΤΟΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΙΡΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Το Λονδίνο σήμερα μετράει τις πληγές του… Τέσσερις  οι νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες από διαφορετικές εθνικότητες… Η γέφυρα γεμάτη το αίμα των ανθρώπων. Σήμερα στο μετρό και παντού στις συνοικίες του ανατολικού Λονδίνου, στρατός. Όλο το βράδυ έφοδοι σε όλη την πόλη.

Μία Ιρλανδή φοιτήτρια, ανάμεσα στους ελαφριά τραυματισμένους. Μου είχε ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα με ένα τεράστιο χαμόγελο να παρακάμψω το πρωτόκολλο και να πάω μαζί τους για μπίρες. Γιόρταζαν… St Patrick’s Day.
Χθες που την ψάχναμε ανάμεσα στους τραυματίες σκεφτόμουν μόνο αυτό, το κάλεσμά της.
Η γέφυρα γεμάτη αθωότητα και παράτυπα καλέσματα, αιματοκυλίστηκε. Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν καθημερινά από τους βομβαρδισμούς σε σπίτια και νοσοκομεία στην Συρία.
Η απώλεια πάντα η ίδια: η ανθρώπινη υπόσταση, η ειρήνη.
ΥΓ Υποσχέθηκα στην Βικτόρια να πάμε για μπίρες την άλλη εβδομάδα. Άκουσα το τρανταχτό της γέλιο από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου…

Σεβαστιάννα Φωκά 
(Η Σεβαστιάννα -διαδικτυακή μας φίλη- είναι εκπαιδευτικός που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Το κείμενό της αναρτήθηκε στο fb. Ο Harddog  το χρησιμοποιεί με την παλιά δημοσιογραφική ορολογία ως «Γράμμα από το Λονδίνο». Για να μην ξεχνάμε στα χρόνια της ψηφιακής ενημέρωσης, τα πατροπαράδοτα) 

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ