Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Τατσόπουλος: «Πινόκιο ο Τσίπρας»

ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥ ΕΡΑΣΤΗ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ;

Βγήκε ο Πέτρος Τατσόπουλος το πρωί της Δευτέρας στον BHMA FM και γέμισαν τα ερτζιανά εμπάθεια για τους πρώην (ας πούμε) «συντρόφους» του που τον βοήθησαν να γίνει βουλευτής –με τη συνδρομή, βέβαια, του μισού γυναικείου πληθυσμού της Αθήνας τον οποίο έχει οδηγήσει, κατά δήλωσή του, στο κρεβάτι του (η ακριβής δήλωσή του στο Crash τον Νοέμβριο του 2012: «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα»).

Τέτοια εμπάθεια σε δημόσιο λόγο δεν συναντάς κάθε μέρα –ακόμα και στον ΒΗΜΑ FM των καλών ημερών του Βασίλη Χιώτη και του δυναμικού Παγκάλου. Η αίσθηση που έδινε είναι του απατημένου εραστή. Θυμός και εκδικητικότητα. Και συνεχώς αποκαλούσε τον Τσίπρα «Πινόκιο». Μια, δύο, πολλές φορές. Οι παρουσιαστές της εκπομπής Νότης Παπαδόπουλος και Μάκης Προβατάς, έδειχναν ότι το καταχαίρονταν, αλλά κράτησαν τη μειλίχια σεμνότητά τους και παίζοντας τον ρόλο του «καλού μπάτσου» απέναντι στον «κακό μπάτσο» τον ρώτησαν: Μα είναι δυνατόν να αποκαλείς σε δημόσιο βήμα τον πρωθυπουργό της χώρας, Πινόκιο; Τίποτα δεν πήρε πίσω ο εραστής της μισής Αθήνας. Και πυροβολούσε κατά του πρώην «συντρόφου» με το τυφλό πάθος τού κατ’ εξακολούθηση απατημένου.

«Να ξεκουμπιστεί»

Είπε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει (ο Τσίπρας ή η κυβέρνηση, δεν θυμάμαι πώς ακριβώς το διατύπωσε) είναι «να ξεκουμπιστεί», ότι Σύριζα προσπαθεί να διορθώσει τα προβλήματα που δεν θα υπήρχαν αν δεν ήταν αυτός στη εξουσία (ποιος να ήταν και δεν θα είχαμε προβλήματα; Ο Παπαδήμας; Ο Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου;), και ότι η κυβέρνηση δεν θα βγάλει το 2017 (και εκεί πάλι οι Νότης και Μάκης σε ρόλο «καλών» υποστήριξαν ότι η πρόβλεψη είναι πιθανό ότι δεν επαληθευτεί).

Βγαίνει είδηση;

Δεν ξέρω, μπορεί να είναι σεναριολογική η σκέψη μου, αλλά με όσα είπε ο Τατσόπουλος, μου δόθηκε η εντύπωση ότι προλειαίνει το έδαφος για υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Ότι ρίχνει δίχτυα δηλαδή –αν δεν έχει συζητηθεί ήδη το ενδεχόμενο συνεργασίας. Όποτε μιλούσε για τον Κυριάκο, τη Νέα Δημοκρατία ΚΑΙ τον Βενιζέλο, ήταν μελίρρυτος. Στόχος του Τσίπρα, είπε κάνα δυο φορές, είναι ο Μητσοτάκης, ο Βενιζέλος (πολλή αγάπη!) και η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας (με τους καραμανλικούς, συμπλήρωσαν οι άλλοι). Και ειρωνεύτηκε τον Τσίπρα –εξ αντανακλάσεως και τον Μεϊμαράκη– για τη δήλωσή του ότι θα του ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ., και πιο εύκολος εκείνος που του ρίχνει 15 μονάδες. 

Λέτε ο ούριος άνεμος  να φυσάει για τον Πέτρο κατά οδό Πειραιώς μεριά; Εμείς το λέμε. Άμα από συγγραφέας γίνεσαι βουλευτής, μεταλλάσσεσαι. Και παρακολουθείς σχολαστικά τα πολιτικά μετεωρολογικά δελτία για το πού φυσάει ο άνεμος.

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ