Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Αθλιότητα στα σόσιαλ κατά της Νάργκες

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ 

Το Survivor οδηγεί σε εκτραχηλισμό. Όχι μόνο μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά και μεταξύ των φανατικών φίλων του που οπαδοποιούνται, χωρίζονται σε ομάδες και ξεφεύγουν. Τα σόσιαλ μίντια γίνονται συχνά πεδία αθλιοτήτων, με χυδαίες αναφορές σε παίκτες και σε αντιπάλους «οπαδούς».  Και στα σχολεία τα παιδιά που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για την εκπομπή
αποδοκιμάζονται από τα άλλα που ξέρουν τι γίνεται στον μακρινό Άγιο Δομίνικο απ’ έξω και ανακατωτά. Η αποδοκιμασία αυτή σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στα όρια του μπούλινγκ.
Ένα κρούσμα άθλιας αναφοράς στο σόσιαλ μίντιαλ σχετικά με το Survivor  προκάλεσε κάτι περισσότερο από αίσθηση: προκάλεσε αποτροπιασμό. Ο ποδοσφαιριστής της Λάρισας (και παλιότερα του Εργοτέλη, του ΠΑΟΚ και ου ΟΦΗ) Βασίλης Κουτσιανικούλης, αναφερόμενος σε ένα αγώνισμα του παιχνιδιού στο οποίο προφανώς απέτυχε ο Λάουρα Νέργκες, χαρακτήρισε την παίκτρια «ανάπηρη», φυσικά προσβάλλοντας όχι μόνο την ίδια αλλά και όλους εκείνους τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Ο Κουτσιανικούλης πόσταρε στο instagram  εικόνα της παίκτριας του Survivorr στην οποία αναγράφεται: «Μόνο το καροτσάκι σου λείπει… Ανάπηρη».

Κούγιας: Βλάκας ή ρατσιστής

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισα , ο Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε με βαρύ χαρακτηρισμό στην ανάρτηση του παίκτης της ομάδας του, τον οποίo χαρακτήρισε «πρωταθλητή στη βλακεία», εκτός αν είναι, όπως είπε, κάτι χειρότερο: ρατσιστής. Η δήλωσή του στον sport24.gr αναφέρει: «Η ζωή με έχει διδάξει ότι δύο συμπεριφορές είναι αήττητες: Η μία το θρησκευτικό πάθος, ανεξαρτήτως θρησκείας. Η δεύτερη είναι η βλακεία. Ο Κουτσιανικούλης δυστυχώς απέδειξε με αυτό που έγραψε, ότι αντί να προσπαθεί να είναι πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο, είναι πρωταθλητής στη βλακεία. Εκτός και αν είναι κάτι χειρότερο, ρατσιστής. Θα κληθεί σε απολογία». Η δήλωση Κούγια  έγινε το απόγευμα της Πέμπτης πρώτο θέμα στο σάιτ.