Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Το Φως του Θόδωρου Νικολαΐδη ουδέποτε πλησίασε τα όρια της δημοσιογραφικής αλητείας

ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ, ΓΡΑΜΜΕΝΑ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Το Φως υπακούει στα δημοσιογραφικά ήθη μιας άλλης εποχής. Γιατί το οδηγεί ακόμα ένας ΜΕΓΑΛΟΣ της αθλητικής δημοσιογραφίας. Αυτά τα ήθη τσαλαπατήθηκαν από γουρουνόπαιδες που μπήκαν στο επάγγελμα πουλώντας καφρίλα και
οπαδιλίκι τυλιγμένο με φουρνέλα. Ο Νικολαΐδης, με τόσους εισβολείς χυδαιότητας στα χωράφια του (ολυμπιακό αναγνωστικό κοινό), κατάφερε να κρατήσει ένα επίπεδο. Όχι το υψηλότερο, αλλά υψηλό για τα μέτρα των εμπορικών στόχων που έχει μια εφημερίδα. Θα έπρεπε μέσα σε ένα τόσο έντονα ανταγωνιστικό τοπίο να κάνει κι αυτός ορισμένες εκπτώσεις στην έκφρασή του. Ποτέ όμως δεν πλησίασε τα όρια της δημοσιογραφικής αλητείας. Τα οποία άλλοι τα ξέσκισαν. Και καλπάζουν για να παραβιάσουν ακόμα πιο μακρινά σύνορα. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν: τρέχοντας έφιπποι με τη φοράδα «Καφρίλα» στους πιο τοξικούς βούρκους».
Harddog (12 Νοεμβρίου 2012) 

«Γι αυτό το ΦΩΣ είναι ιστορία... και χαίρομαι που αυτήν την εφημερίδα είχα μέσα στο σπίτι μου από παιδί! Ολυμπιακοκρατούμενη μεν, αλλά χωρίς καφρίλες».
Χριστίνα Αμερικάνου (12 Νοεμβρίου 2012) 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1. Και τα δύο κείμενα γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν στο μπλογκ πριν από 4,5 χρόνια με αφορμή ένα έξαλλο (επιεικής ο χαρακτηρισμός) αθλητικό πρωτοσέλιδο το οποίο συγκρίναμε με το πρωτοσέλιδο του Φωτός, της ίδια ημέρα για το ίδιο θέμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Η Χριστίνα είναι συνάδελφος, κόρη του Μεγάλου Γιώργου Αμερικάνου (Κυπελλούχου Ευρώπης με το μπάσκετ της ΑΕΚ). Το σχόλιό της αναρτήθηκε αρχικά στο fb. ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Ολόκληρο το δημοσίευμα του Harddog για το απρεπές πρωτοσέλιδο θα το βρείτε εδώ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 4: Για  το δικό μας δημοσίευμα (που είχε μεσότιτλο «Το ήθος του Φωτός και του Θόδωρου Νικολαΐδη), ο εκδότης προφανώς ενημερώθηκε από κάποιον συνεργάτη του και ζήτησε από τη κόρη του, την Όλγα Νικολαΐδου, να μας αναζητήσει και να μας ευχαριστήσει. Τιμή μας, αξέχαστη τιμή μας!.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 5: Σήμερα στις 11 ο δημοσιογραφικός και ο αθλητικός κόσμος αποχαιρετά τον Θόδωρο Νικολαΐδη στο Πρώτο.