Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Άλλοι αποπειρώνται κι άλλοι αυτοκτονούν

Στη στατιστική των αυτοκτονιών υπάρχει μια διαπίστωση. Ότι συνήθως οι άνδρες αυτοκτονούν, οι γυναίκες, απλώς, αποπειρώνται. Τέτοιες πολλές απόπειρες έχει κάνει ο Ολυμπιακός, αλλά συνεχώς κρατιέται όρθιος, δυνατός και κυρίαρχος. Οι προημιτελικοί με τον Ατρόμητο του στράβωσαν δυο φορές: πρώτα με το 0-0 του αγώνα στο Καραϊσκάκη (που έφερε γκρίνιες και έβγαλε στη σέντρα τον Μπέντο) και ύστερα με το γκολ-δώρο του βοηθού στον Ατρόμητο.

Ο Κωσταράς με το ολοκάθαρο οφσάιντ που δεν είδε (ή «δεν είδε») φόρτωσε το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων τού Ολυμπιακού που φωνάζει ότι «όλοι είναι εναντίον μας». Στο όλοι εννοούνται, ή απλώς υπονοούνται, ποδοσφαιρικές αρχές, κυβέρνηση, αθλητικοί δικαστές, πολιτικοί δικαστές, αντίπαλες ομάδες.

Με τέτοιες διαιτητικές πάσες, σαν την προχθεσινή, εύκολα σκοράρεις στην ευπιστία τού κόσμου (και όχι μόνο του Ολυμπιακού κόσμου), που πάντα σε σενάρια συνωμοσίας έχει σκαμμένο το χωράφι του για να φυτρώσει ο σπόρος. Ιδιαίτερα όταν τα οφσάιντ που βγάζουν όλων τα μάτια, πλην των βοηθών, είναι απανωτά, έτσι ώστε να μη μοιάζουν τυχαία:
** το πρώτο με τον Αραούχο που δεν έγινε γκολ,
** το δεύτερο με τον Κιβρακίδη που έγινε. 

Στα ίδιο χωράφι έσπερναν για πολλά χρόνια οι άλλοι –συχνά όχι επειδή είχαν δίκιο (πολλές φορές είχαν) αλλά επειδή προσπαθούσαν να κουκουλώσουν τα λάθη τους, με τα οποία αυτοκτονούσαν. Ο Ολυμπιακός αποπειράται να το κάνει, άλλοτε με τη Οσμανλίνσπορ (0-0 στο πρώτο παιχνίδι) και άλλοτε με τον Ατρόμητο (0-0 στο Φάληρο, 0-1 στην αρχή του β΄ μέρους στο Περιστέρι), αλλά τελικά διαλέγει την επιτυχία και την αγκαλιάζει.

Και μαζί πετυχαίνει κάτι που είχε γίνει μαστίχα για τους «απέναντι». Ότι δηλαδή έχει ομάδα να νικάει και τη διαιτησία. Και αυτό όντας επί δεκαετίες άμαθος σε τέτοια έκτακτα διαιτητικά φαινόμενα. Οι άλλοι τόσα χρόνια δοκιμασμένοι στις καταιγίδες φαλτσοσφυριγμάτων, δεν βρήκαν το αντίδοτο ούτε πίσω από τις πόρτες των παραγοντικών γραφείων ούτε στους αγωνιστικούς χώρους. Και ναι, αυτοί δεν απεπειρώντο απλώς, αλλά αυτοκτονούσαν και έχαναν τίτλους, καλές θέσεις και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Το έκαναν δανείζοντας συχνά ο ένας στον άλλον το σχοινί.

(Δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου)

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ