Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ανθρωπόμορφα τέρατα και πολιτισμός

ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ... ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Στη Νάξο αποκεφάλισαν δέκα θαλάσσιες χελώνες, στην Ίο σκότωσαν με πυροβόλο όπλο μια φώκια και γενικά πολλοί νησιώτες ανησυχούν ότι θα έρθουν οι πρόσφυγες από τη Συρία και θα αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ HARDDOG 1: Το εύστοχο σχόλιο, πικρό και δηκτικό, είναι του Μανώλη Γρηγοράκη και αναρτήθηκε στο fb.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ HARDDOG 2: Η φώκια στην Ίο εκτελέστηκε με πυροβόλο όπλο, πιθανότατα ενόσω ξεκουράζονταν στην παραλία της Αγίας Θεοδότης. Φέρει διαμπερές τραύμα στο λαιμό, ενώ στην κοιλιά της υπήρχαν παλιά
σημάδια από σκάγια και, συνεπώς, είχε ξαναπυροβοληθεί. Αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι η δολοφονημένη φώκια ήταν ο «Θεοδόσης», νεαρή αρσενική φώκια που αποτελεί μασκότ του νησιού και που εμφανιζόταν συχνά στη συγκεκριμένη παραλία. Αποδείχτηκε, όμως, ότι το ζώο που δολοφονήθηκε ήταν θηλυκό, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει τη βαρβαρότητα του θύτη. Στη Νάξο βρέθηκαν αποκεφαλισμένες δέκα θαλάσσιες χελώνες. Εικάζεται από τον ίδιο ή τους ίδιους ψυχανώμαλους που το καλοκαίρι πέρσι είχαν σκοτώσει θαλάσσια χελώνα με μαρτυρικό τρόπο: έδεσαν πάνω της βάρος με τσιμέντο και έτσι το άτυχο πλάσμα δεν μπορούσε να βγει στην επιφάνεια και να πάρει οξυγόνο. Τα ανθρώπινα τέρατα σε όλες τις περιπτώσεις παραμένουν ασύλληπτα. 

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ