Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Γερούν, το Δελφινάριο της Ευρώπης

Ο Ντάισελμπλουμ είναι από εκείνους τους τυπάκους –του Βορρά ή του Νότου, δεν θα κάνω διαχωρισμό– που έχουν ατελές νευρικό σύστημα, χαμηλή στάθμη αδρεναλίνης και όταν θέλουν να κάνουν έρωτα παίρνουν τεστοστερόνη σε χάπια για συμπληρώματα διατροφής. Εμμονικός με ό,τι πρεσβεύει η προτεσταντική του μανία στην οικονομία, θεωρεί, όπως διακηρύσσει το δόγμα –στα σοβαρά, όχι στην πλάκα –, ότι η φτώχεια είναι ασέβεια, η συγκέντρωση πλούτου ένας από τους δρόμους που οδηγούν στον παράδεισο και η οικονομική αδυναμία ασυγχώρητη αμαρτία.
Η απίστευτη προσβλητική παρόλα του (την οποία όμως πιστεύουν και τιμούν κάποιοι Έλληνες!) για τα λεφτά που ξοδεύει ο Νότος σε ποτά και σε γυναίκες, φυσικά και δεν μπορεί να εκφράζει όλους τους Βόρειους. Οι βόστρυχοι του Ντάισελμπλουμ θα ίσιωναν αν ο τυπάκος με τα υποκατάστατα για τη λίμπιντο, έκανε καριέρα πολιτικού στα χρόνια που ο μεγάλος Τζορτζ Μπεστ –Βόρειος και αυτός– δήλωνε ότι ξόδεψε τα περισσότερα χρήματά του σε ποτά, γυναίκες και γρήγορα αυτοκίνητα, ενώ «τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα». 

Τύποι σαν τον Ντάισελμπλουμ, ακόμα και στις παρέες τους, λένε μια κουβέντα και μπορούν να προσβάλλουν τριακόσιους. Είναι ανθρώπινες νάρκες γελοιότητας, δυστυχώς και ρατσισμού. Τις ακουμπάς και εκρήγνυνται. Εδώ δεν θα αποφύγω τον διαχωρισμό. Δεν πάει καιρός που ένας Γερμανός πολιτικός, πρώην υπουργός Μεταφορών, έβρισε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου φωτορεπόρτερ που έτρεχε για να προλάβει τα στιγμιότυπα (για να βγάλει το μεροκάματό του δηλαδή), λέγοντάς του «μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα»!

Μένει άγνωστο αν ο Γερούν είναι κακός, αν είναι μισάνθρωπος, αν υποφέρει από σεξουαλική στέρηση ή ό,τι άλλο. Σίγουρα, όμως, είναι κρετίνος αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύει ότι το γιγάντιο ελληνικό χρέος δημιουργήθηκε από το «έξω καρδιά» τού Έλληνα και τις σεξουαλικές του ορμές. Αν το πιστεύει, εξηγείται γιατί ο ίδιος γίνεται ένα σπαρταριστό ευρωπαϊκό Δελφινάριο με δηλώσεις όπως η επίμαχη που ξεσήκωσε τις χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Εν τέλει, το παιδί με τους βοστρύχους ας ρωτήσει κάναν Έλληνα του ευρωπαϊκού Βορρά, τι έλεγαν –αστειευόμενοι– οι μετανάστες της δεκαετίας του ’60 και του ’70: «Όσα βγάλαμε στα ξένα (θα τα φάμε), στο μ@υνί και στην ταβέρνα». Όμως, αυτό δεν τους εμπόδισε να φτιάξουν περιουσίες, να βοηθήσουν την οικονομία της Ελλάδας και –ακόμα, ακόμα– να στηρίξουν την παραγωγή των χωρών φιλοξενίας που σήμερα, στο όνομα της αλληλεγγύης, πίνουν αίμα και προσβάλλουν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Κλείνοντας, θυμήθηκα (και θέλω να το θυμίσω στους απανταχού «Γερούν») και μια άλλα ατάκα του ΒΟΡΕΙΟΥ Τζορτζ Μπεστ που θα έκανε τον αβροκόμη Ολλανδό να χάσει τα μαλλιά του: «Όταν εγκατέλειψα τις γυναίκες και σταμάτησα το ποτό, ήταν τα χειρότερα είκοσι λεπτά της ζωή μου».
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Ας ξέρει ο Γερούν, ότι έρευνα που έκανε πριν από κάνα δυο χρόνια το  Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, έδειξε ότι στο χρόνια της κρίσης οι Έλληνες αύξησαν έως και 35% τις ερωτικές τους επαφές. Εντάξει, να πεινάμε, αλλά όχι και να μην πηδάμε.    

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται και στη Live Sport του Σαββάτου)