Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Μιν πηρωβολοίται tους δηωρθοταίς

Ο τίτλος αυτής της ανάρτησης θα έπρεπε να υπάρχει σε κάποια γραφεία εκδοτών. Οι οποίοι στο παραλήρημα της μείωσης του κόστους έκδοσης, έκοψαν μισθούς, έκοψαν σελίδες, έκοψαν τιράζ, έκοψαν γραμματείς, έκοψαν αποστολές, έκοψαν και τους διορθωτές! Όχι έναν και δύο, αλλά ΟΛΟΥΣ! Τι να τους έκαναν; Αφού υπάρχει ο αυτόματος ορθογράφος του word. Και, ακόμα, αφού και οι ίδιου οι συντάκτες των κειμένων γράμματα γνωρίζουν. Άρα ας ανοίξουν τα μάτια τους και ας αυτοδιορθώνονται. Έτσι, ορφάνεψαν οι θέσεις των διορθωτών σε (κάποια) έντυπα και άρχισαν να βγαίνουν
μάτια από χοντρά τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη. Βέβαια, στα σάιτ ουδέποτε απολύθηκαν διορθωτές γιατί ουδέποτε υπήρξαν. Και εκεί τα λάθη κάνουν πάρτι. Το συγκεκριμένο που εικονογραφεί τούτο το θέμα, έδωσε την ευκαιρία σε φίλη συνάδελφο, παλιά συνεργάτιδα, να γράψει στο fb τα εξής:

«Ιστοριούλα: Η πρώτη αφεντικίνα μου τρίβει τα χέρια της σκεπτόμενη πόσα θα γλιτώσει από το τμήμα της διόρθωσης. Την είχε παραμυθιάσει άγρια ο αδελφός του Ψυχάρη, ο Βασίλης, ότι με την αυτόματη διόρθωση στο κομπιούτερ δεν θα χρειάζονται διορθωτές. Είδα αυτό στη σελίδα του ''ΕΘΝΟΥΣ'' και το θυμήθηκα».

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ