Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Δεν πείθει πλέον κανέναν

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε για μια ακόμα φορά στο σκαμνάκι και είπε το ποίημα του.
** Για την πρόβλεψή του ότι θα αδικηθεί.
** Για τους διαιτητές που τον κατατρέχουν.
** Για τη μικροχειρουργική της σφυρίχτρας.

Φόρεσε πάλι μια δικαιολογία που από το πλύνε-βάλε στένεψε τόσο που τον αφήνει ακάλυπτο, ημίγυμνο. Αλλά, ακόμα και αν έχει δίκιο για διαιτητικά ανδραγαθήματα που τον λιάνισαν στο πέρασμα του χρόνου (και όχι μόνο αυτόν), πλέον δεν έχει απήχηση με τις φωνές ούτε στον κόσμο του. Δεν πείθει και δεν εξηγεί τα πραγματικά αίτια μιας πορείας που συνεχίζεται άλλοτε έρπειν και άλλοτε με ξαφνικά τροχαδάκια που φέρνουν τεσσάρες και πεντάρες, αλλά δεν οδηγούν στην πραγματική ανάκαμψη.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χαρακτήρισε με μια λέξη την απώλεια του Παναθηναϊκού από τον Ηρακλή: «Κατόρθωμα»! Η διοίκηση χρειάστηκε 32 λέξεις μιας ανακοίνωσης για να εκτεθεί πάλι, φορτώνοντας την αποτυχία στη σφυρίχτρα του Καλογερόπουλου και στο σημαιάκι του Γρεβένη. Αμετανόητη και αδιόρθωτη.

Πόντοι ποιότητας 

Μέχρι τώρα αποδεικνύεται η μεγαλύτερη μεταγραφή της χρονιάς και μένει να αποδειχτεί μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Ο Αραούχο είναι ο παίκτης που πρόσθεσε πόντους  ποιότητας στην ΑΕΚ του Χιμένεθ και εκείνος που την τραβάει μπροστά. Στο πρώτο γκολ του 3-0 επί του ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, με την κατάλληλη ενέργεια και έβαλε το ντέρμπι από το πρώτο λεπτό πάνω σε διαφορετικές βάσεις. Στο δεύτερο γκολ-ζωγραφιά έβαλε μοιρογνωμόνιο και μάγεψε με ένα από τα ομορφότερα τέρματα που έχουμε δει.
Αυτή η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη της χρονιάς. Και αυτός ο ΠΑΟΚ ο χειρότερος της περιόδου. Μια ΑΕΚ παραγωγική σε φάσεις, ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο που έκανε τη γνωστή «κοιλιά» και υποχρέωσε την κερκίδα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της –προφανώς επειδή φοβόταν μια από τα ίδια. Δηλαδή φοβόταν μήπως συμβεί ό,τι στο 2-2 με τον Ατρόμητο, στο 1-1 με την Κέρκυρα, το 2-3 με Αστέρα Τρίπολης, στο 2-3 με τον Παναιτωλικό, στο 2-2 με τον Ηρακλή, στο 1-1 με τον Πανιώνιο.
Ο ΠΑΟΚ έφυγε για τρίτη φορά σε εκτός έδρας ντέρμπι με τους μεγάλους του Κέντρου χωρίς βαθμό. Και αυτό δείχνει ανωριμότητα για μια ομάδα που νομίζει ότι είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει. Απλώς νομίζει. Όπως νομίζαμε και εμείς.

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας)