Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Από τον Τσάκα στον Σπαλιάρα

Η επιστροφή του Survivor στην ελληνική τηλεόραση έφερε πίσω και τις τεράστιες τηλεθεάσεις, που κακά τα ψέματα αγνοούσαν τα κανάλια τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και τα talent show τύπου The Voice, που κάθε εβδομάδα έκαναν μεγάλα νούμερα δεν έφτασαν ποτέ τους εξωπραγματικούς αριθμούς του ριάλιτι επιβίωσης. Νούμερα που είχαμε να δούμε από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν και τα ριάλιτι σόου άρχισαν
να... σβήνουν από την ελληνική τηλεόραση! Πλέον όμως, φαίνεται πως είναι έτοιμα για το μεγάλο come back! Ο ΣΚΑΪ με την επιστροφή του Survivor στην μικρή οθόνη, είναι ο μεγάλος (και ανέλπιστος) νικητής της χρονιάς και όπως είναι λογικό ήδη τα υπόλοιπα κανάλια σκέφτονται σοβαρά να κάνουν και αυτά εκ νέου στροφή σε αυτού του είδους τα σόου.

Το G-Weekend Journal, φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι εκτός πραγμάτων! Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα ριάλιτι σόου της Ελλάδας και να δούμε πως φτάσαμε από τον Τσάκα στον Γιάννη Σπαλιάρα και τους αγαπημένους μας «Μαχητές».

Βig Brother: Η αρχή των πάντων!

Όλα άρχισαν το φθινόπωρο του 2001. Στην Ελλάδα φτάνει το Big Brother που ήδη είχε γίνει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Ο ΑΝΤ1 βάζει στη ζωή μας τους πρώτους ήρωες της καθημερινότητάς μας. Ο... μεγάλος αδερφός είναι πλέον γεγονός. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ως παρουσιαστής, κάνει αυτό που πρέπει και πλέον κάθε μέρα ήμασταν μπροστά από την τηλεόραση για να δούμε τι κάνουν ο Τσάκας, ο Πρόδρομος, η Μαίρη και τα άλλα παιδιά μέσα στο σπίτι.

Οι αξέχαστε στιγμές, πολλές. Από την Λευκή (το σκυλί που μπήκε στο παιχνίδι), μέχρι τους κουμπάρους, τον Πρόδρομο και τον Τσάκα που έφτασαν μέχρι και τον τελικό. Όλοι θυμόμαστε τον εαυτό μας να είναι υποστηρικτής ενός από τους δύο. Όπως φυσικά και την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2002. Όλη η Ελλάδα μπροστά από την οθόνη περίμενε να μάθει ποιος θα πάρει τα 50 εκατομμύρια δραχμές. Είναι το επεισόδιο που έχει και το ρεκόρ τηλεθέασης για ελληνικό ριάλιτι, φτάνοντας το 80%! Αλήθεια, το άλλο 20% μάθαμε ποτέ τι έκανε;

Η μεγάλη επιτυχία αυτή, όπως ήταν λογικό έφερε στις οθόνες μας και το Big Brother 2. Ωστόσο από αυτό θυμόμαστε πλέον ελάχιστα πράγματα. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως σαν το πρώτο, τίποτα! Πλέον ο ΑΝΤ1 είχε πιάσει το... μήνυμα του κοινού πως θέλει κάποια αλλαγή με αποτέλεσμα οι δύο σεζόν του παιχνιδιού που ακολούθησαν να είναι εντελώς διαφορετικές.

Το The Wall και το άκρως αποτυχημένο Big Mother!

Την σεζόν 2003 λοιπόν, μπήκε στα σπίτια μας ένας... τοίχος! Το The Wall ήρθε να μας δείξει πως είναι να ζεις στην απόλυτη χλιδή, αλλά και στην φτώχεια. Κάθε εβδομάδα οι παίκτες μονομαχούσαν για την... καλή πλευρά του τοίχου και το ενδιαφέρον είχε επιστρέψει.

Εκεί άλλωστε γνωρίσαμε την Ρούλα Βλαχοπούλου, που δεν σταμάτησε να κλαίει στιγμή! Φυσικά και τον Κλεάνθη που πολλοί έλεγαν πως μοιάζει στον Ωνάση. Στο παιχνίδι συμμετείχε και το γνωστό μας Γωγουλίνι! Τι έχουμε ζήσει.

** Το G-Weekend Journal του gazzeta.gr μας θυμίζει τα παλιά ριάλιτι -ένα κομμάτι της τηλεοπτικής ζωής μας. Δείτε εδώ τη συνέχεια του θέματος που υπογράφει ο Νίκος Μαρούδας