Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μα τι λες, Πέτρο Κωστόπουλε;

ΟΥΤΕ Ο ΑΡΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ

Τις εκπομπές του Πέτρου Κωστόπουλου στο ραδιόφωνο δεν τις ακούω ευχάριστα. Στέκομαι στη συχνότητα του Real όταν μιλάει τα μεσημέρια (όσες φορές τύχει να μετακινούμαι με το αυτοκίνητο εκείνη την ώρα) και τις παρακολουθώ αποσπασματικά για να διαμορφώσω γνώμη. Αν δεχτούμε ότι ο Κωστόπουλος έχει ένα γκελ στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο δεν γκελάρει καθόλου. Δεν μπιστάει! Δεν ξέρω τι έκανε παλιότερα (αν έκανε) σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά με αυτό που ακούω στον Real καταλαβαίνω ότι δεν το «έχει». Και
από τη άλλη, του βγαίνει πολύ έντονα το αντι-τσιπρικό του, στο αντι-συριζαϊκό του σε βαθμό που να λέει υπερβολές –κάποιες φορές απίστευτες. Όπως αυτή που άκουσα στην εκπομπή της Τετάρτης, όταν μιλούσε για την οικονομία. Αφού προηγουμένως είχε πει τα διάφορα αντιπολιτευτικά του (για τα οποία έχει βέβαια κάθε δικαίωμα ως δημοσιογράφος με πολιτική κρίση, πέρα από εκείνην για τρέντικα ντυσίματα, ωραίες γυναίκες κ.λπ) είπε ότι εμείς, η Ελλάδα, «είμαστε το τελευταίο απομεινάρι του ανατολικού μπλοκ».  Ούτε ο Άρης του Σκάι, θα το έλεγε Πέτρο.

Δεν το «έχει» το ραδιόφωνο

Επανέρχομαι στο «δεν το έχει» για να κλείσουμε. Ο Πέτρος Κωστόπουλος στην τηλεόραση έχει την ατάκα με τη βοήθεια των φιλοξενούμενών του. Εκεί περνάει το αστείο του, η χαριτωμενιά του. Στο ραδιόφωνο μονολογεί κουραστικά, μονότονα, με χιούμορ που δεν  βγάζει γέλιο ακόμα και αν συνοδεύεται με γαργάλημα στις πατούσες. Χρησιμοποιεί το λαϊφσταϊλίστκο –ας το πούμε έτσι– λεξιλόγιό του, όπως λ.χ. το «μάγκουλας» (δηλαδή μάγκας). Τον πρώτο καιρό το κόνσεπτ  ήταν σύντομα σχόλια για πολλά θέματα χωρίς να επανέρχεται στα ίδια. Ένα, ενάμισι λεπτό το καθένα. Σπάνια επανερχόταν σε κάποιο. Θυμάμαι ότι είχε επανέλθει μόνο μία φορά όταν μίλησε για τον πρίγκιπα Χάρι για να πει ότι την βγήκε –δεν θυμάμαι πώς– στον Τραμπ. Με την ευκαιρία μίλησε και για τη φοβερή γκόμενα του Χάρι. Μετά πήγε σε άλλο θέμα και επανήλθε για να πει πάλι, τι νομίζετε;  Ναι, καλά καταλάβατε: για την γκόμενα του πρίγκιπα!

Αλλαγή ύφους

Τελευταία το κόνσεπτ έχει αλλάξει. Βάζει πολλή μουσική, όχι μόνο για «γέφυρα», αλλά ολόκληρα τραγούδια, κάποιες φορές και ελληνικά – ακόμα και Στράτο Διονυσίου. Αλλά πάλι το πράγμα δεν νοστιμίζει. 

Για το ραδιοφωνικό χιούμορ του Πέτρου Κωστόπουλοου τι να πω; Σε εκπομπή αυτής της εβδομάδας που τελειώνει. μίλησε για «δύο κυρίες, τις ξυνο-μου… ξυνο-μου… ξυνο-ΜΟΥ… ξυνο-μούρες!» Ήταν για τη συνάντηση της Λαγκάρντ με τη Μέρκελ. (Χτύπησε το κεφάλι μου στον ουρανό του αυτοκινήτου από τα γέλια!)

Αυτά, για σήμερα. Μια άλλη φορά, όταν το φέρει η «κουβέντα», θα γράψω για το ποια ήταν τα δέκα καλύτερα χρόνια της ζωής του και τι έκανε σε αυτά, όπως ο ίδιος το διηγήθηκε. Νομίζω ότι ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι από όσο –λίγο ομολογώ – τον έχω ακούσει στο ραδιόφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ