Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοί που (μας) λείπουν από τον ΔΟΛ

ΤΑ ΚΕΝΑ, Η ΚΟΠΩΣΗ ΚΑΙ Η «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΥΣΙΑ» ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΣΩΣΗ

 Αυτό που συμβαίνει με τους εργαζόμενους του ΔΟΛ –και με κάθε εργαζόμενο που προσπαθεί να σώσει τον μεροκάματό του, χωρίς να παίρνει μεροκάματο!– είναι συγκινητικό: όσοι απομένουν δουλεύουν με «πολλή προσωπική θυσία», όπως έχει πει ο
Αντώνης Καρακούσης και χωρίς να ξέρουν, όχι αν δεν καταρρεύσει το Συγκρότημα (αυτό «παίζει» ως πιθανότητα και για τους 500 που έχουν απομείνει), αλλά και δίχως να γνωρίζουν ποιοι θα παραμείνουν αν συνεχιστεί η λειτουργία των Μέσων του ΔΟΛ. Γιατί είναι βέβαιο ότι αυτό θα συνδυαστεί με «αναδιάρθρωση» και «θα σωθούν κάποιες θέσει, όχι όλες» όπως επίσης έχει πει ο Καρακούσης (δείτε εδώ).

Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, η κόπωση φαίνεται. Το παρατηρήσαμε στα σάιτ, το εντοπίσαμε στα Νέα, το διακρίναμε και στο ραδιόφωνο, στον Βήμα fm, όπου γίνονται και διπλοβάρδιες για να καλυφθούν οι ανάγκες. Υπάρχουν ορατά κενά: πένες που μας έλειψαν γιατί αποχώρησαν, ραδιοφωνικοί παραγωγοί γιατί έπαψαν να ακούγονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά, μένω σε δύο: 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗΣ. Προσωπικά τον «ανακάλυψα» όταν ανέλαβε τις «Αγιογραφίες» στην τελευταία σελίδα των Νέων αντικαθιστώντας στην στήλη τον Δημήτρη Μητρόπουλο που μετακινήθηκε στη διεύθυνση της εφημερίδας (για να αποχωρήσει ή να παυθεί πριν από λίγες ημέρες). Ο ΤσινσΤίνης (που όπως διαβάσαμε στους Zoorlanistas έχει πάρει μεταγραφή για την Καθημερινή αφού «κανείς από τους αρθρογράφους του ΔΟΛ δεν πάει χαμένος») κινήθηκε στη σκληρή αντιπολιτευτική και αντι-συριζα γραμμή τού Συγκροτήματος, σε γραμμή Ψυχάρη, αλλά ως ποιότητα δεν είχε σχέση με τη γειτονική στήλη του Πρετεντέρη, στην τελευταία σελίδα, που ήταν/είναι ένας καθημερινός χείμαρρος δηλητηρίου και εξαλλοσύνης. Ο Τσιντσίνης έχει περίτεχνη γραφή και ένα δημοσιογραφικό ύφος που σε καλεί να τον διαβάσεις και ας είσαι κάθετα, οριζόντια και διαγώνια εναντίον των θέσεών του.

ΝΙΚΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ. Διαπίστωσα το κενό στον Βήμα fm το μεσημέρι του Σαββάτου όταν δεν μεταδόθηκε η πολύ καλή εκπομπή του για την Τέχνη, την οποία ευφραίνεσαι όταν ακούς. Από αυτήν έχουν παρελάσει δεκάδες ονόματα από το Θέατρο, τη Μουσική, τη Λογοτεχνία, την Ποίηση και έχουμε παρακολουθήσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. Το «κακό» (ας το πούμε έτσι) είναι ότι η εκπομπή τού Θρασυβούλου (φωτό) συμπίπτει με την εξίσου καλή και ανάλογου περιεχομένου τού Μάνου Τσιλιμίδη στον Real fm και είναι φορές που δεν ξέρεις ποιαν να επιλέξεις. Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι το Σάββατο στη θέση της επιτυχημένης εκπομπής υπήρχε μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που είχε επιμεληθεί ο Νίκος Θρασυβούλου, προφανώς ηχογραφημένο και χωρίς να ακούγεται η φωνή του παραγωγού. Είναι περιστασιακή η απουσία της εκπομπής για κάποιο προσωπικό κώλυμα του Θρασυβούλου; Ή μήπως αποτελεί ένα από τα συμπτώματα κόπωσης και κάποιας αποδιοργάνωσης στο Συγκρότημα; Πιθανόν, κάτι έχω χάσει στη ενημέρωσή μου. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ένα λινκ με τίτλο «Το συγκινητικό αντίο του Νίκου Θρασυβούλου στο Βήμα», το οποίο όμως ήταν «κενό». Δεν άνοιγε, προφανώς γιατί το κείμενο είχε αποσυρθεί. Μακάρι να ήταν μια λάθος είδηση. Μακάρι.
(Να προσθέσω ότι ο Νίκος Θρασυβούλου είναι/ήταν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της -θυγατρικής του ΔΟΛ- εταιρίας στην οποία ανήκει ο Βήμα fm).  

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ