Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Ο φόνος και η μάχη των πρωτοσέλιδων

ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΣΑΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΠΟΥΛΗΣΕΙ»

Από τη μια υπάρχουν τα σάιτ, οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα που σαρώνουν την επικαιρότητα. Και από την άλλη εσύ έχεις να κάνεις πρώτη σελίδα που θα «πουλήσει». Τι μένει να πεις όταν έχουν ειπωθεί και έχουν
διαβαστεί όλα; Αυτό είναι το καθημερινό πρόβλημα στις διευθύνσεις των εφημερίδων. Και αυτό θα πρέπει να αντιμετώπισαν πιο έντονα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ετοιμάζοντας το φύλλο της Δευτέρας, οι υπεύθυνοι της Espresso, της Freddo και της Star.

Το θέμα της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη είναι ένα από τα πιο πιασάρικα για το κοινό τους. Αλλά αναμασημένο για δυο μέρες, με τον γνωστό δημοσιογραφικό μηρύκασμα που έχουν τα θέματα με ευρύ ενδιαφέρον. Η αίσθηση που μου δημιουργείται, είναι ότι η Espresso δεν το πάλεψε πολύ. Απλώς έγραψε ότι «Σύζυγος και εραστής έφαγαν τον πρέσβη». Είπε δηλαδή αυτό που ήταν ήδη γνωστό – καμιά έκπληξη. Ο τίτλος της Freddo είχε ίντριγκα με το μυστηριώδες τηλεφώνημα του πρέσβη και την αινιγματική εξομολόγησή του. Και η Star μεγέθυνε μια γαργαλιστική (γνωστή ήδη) λεπτομέρεια. Ότι οι εραστές έκαναν έρωτα δίπλα τον πρέσβη που κοιμόταν. Έτσι όπως είναι γραμμένο φαντάζεσαι ότι αυτό μπορεί να γινόταν και στο ίδιο κρεβάτι – και όχι στο διπλανό δωμάτιο όπως έχει αποκαλύψει ο δολοφόνος. Η εφημερίδα στη μάχη του περιπτερού έβαλε μαζί με το αίμα και λίγο σπέρμα. Δοκιμασμένη συνταγή. Θα δούμε τι ψάρια έπιασε όταν θα βγουν οι κυκλοφορίες.

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ