Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πέτρος φεύγει, ο Γρηγόρης ανασαίνει: επιτέλους μόνος τις νύχτες

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΌΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ - Ο ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Το «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου στον Alpha σταματάει, όπως διαβάζω, και ο Γρηγόρης του Αντένα, με τη ομόσταβλη εκπομπή, θα παίζει μόνος του τις σταρλτίτσες, τα ταλαντούχα μακριά πόδια με τα επιδέξια μπούτια, τους δεξιόστροφους καλεσμένους και τα ροζ ερωτηματολόγια του τύπου: πόσο
καιρό έχεις να πλαγιάσεις με άντρα, πώς τιθασεύεις τις ορμόνες σου, πόσες φορές έχει πάει για μια βραδιά.

Όπως και να έχει, πάντως, η αιφνιδιαστική αποχώρηση του Κωστόπουλου από τη βραδινή τηλεοπτική σκηνή προκαλεί αίσθηση. Μαζί και ερωτήματα. Ποιες είναι οι «σοβαρές διαφορές» με τη διοίκηση; Ποιες οι αντικρουόμενες απόψεις για την ημέρα μετάδοσης της εκπομπής; Ποιοι δεν ήθελαν –αν υφίσταται τέτοιο θέμα – τον Κωστόπουλο στα πόδια τους;

Με το διακοπή του «Βράδυ» δεν χάνεται καμιά σπουδαία εκπομπή λόγου και πολιτισμού. Ήταν όμως ένα δίωρο –δεν ξέρω ακριβώς, τη διάρκειά της, μόνο αποσπασματικά την έχω παρακολουθήσει– που σε κάποιον κόσμο (σε πολύ κόσμο, πιο σωστά) κρατούσε ευχάριστη τηλεοπτική συντροφιά. Ως εκεί όμως και τίποτα παραπέρα.

Γιατί διάβασα και κάποιες αγιογραφίες για το βήμα έκφρασης που έδινε σε πολλούς επώνυμους και μη. Και, περίπου, για την κοινωνική διάσταση της εκπομπής! Με παράδειγμα την παρουσίαση του κυβερνήτη του σκάφους του Λιμενικού ο οποίος «έχει καταφέρει να σώσει εκατοντάδες, χιλιάδες, ψυχές στα παγωμένα νερά του Αιγαίου». Εντάξει, εντάξει, όχι άλλα δάκρυα για τον Πέτρο και για τα μακριά γυμνά πόδια που χάνουμε. Στο κάτω κάτω υπάρχει και Γρηγόρης που το κάνει καλύτερα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αν για κάτι ο Harddog στενοχωριέται δεν είναι η μια ακόμα χαμένη προσπάθεια του Κωστόπουλου να κρατηθεί στην επιφάνεια μετά την καταστροφή. Εκείνος βρίσκει, πάντα, τρόπο να βγάζει μεροκάματο. Για τα άλλους συντελεστές που χάνουν το σταθερό τους στενοχωριέται ο Harddog.

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ