Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

«Χτιστοί» κατά δημοσιογράφου

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΒΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ - Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ» - ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ΧΕΛΑΚΗ

Για δεύτερη φορά στη καριέρα του ο Χρήστος Κοντός, ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος που έχει το θάρρος της γνώμης του, έπεσε θύμα βίας στο στάδιο Καραϊσκάκη. Η πρώτη ήταν σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού,
όταν στέλεχος του τομέα επικοινωνίας της ΠΑΕ τον απείλησε και του είπε ότι «και μόνο με την παρουσία σου εδώ προκαλείς». Η δεύτερη την Παρασκευή, στον αγώνα της Εθνικής με την Κύπρο. Τέσσερις γεροδεμένοι άντρες, τέσσερις «χτιστοί» όπως αναφέρει ο Χρήστος, τον περικύκλωσαν, τον έσπρωξαν, του πέταξαν τα γυαλιά και τον απείλησαν κάνοντάς του και μια… χάρη: «Είσαι τυχερός που έχουμε εντολή να μη σε χτυπήσουμε».

Την προηγούμενη φορά ο Χρήστος Κοντός στάθμισε τα δεδομένα, σκέφτηκε πόσο επικίνδυνη μπορούσε να ήταν για τον ίδιο και ή ακόμα και για τα πρόσωπα της οικογένειάς τους η δημοσιοποίηση του θέματος, και τελικά το τόλμησε: έκανε καταγγελία, με λεπτομέρειες γα το περιστατικό, στην ΕΣΗΕΑ, στον ΠΣΑΤ αλλά και στον αθλητικό εισαγγελέα. Μια καταγγελία που κατέληγε με την επισήμανση ότι καθιστά υπεύθυνο τον καταγγελλόμενο για ό,τι συμβεί εν είδει αντεκδίκησης σε αυτόν ή τα μέλη της οικογενείας του. Τώρα, ο Χρήστος δημοσιοποίησε πάλι τη νέα περιπέτειά του στον ίδιο χώρο. Γιατί, όπως λέει, «η μόνη άμυνα που έχουμε σε αυτήν τη αθλιότητα είναι η δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών» και ακόμα «όταν υποκύπτεις και σιωπάς το ξαναβρίσκεις ακόμα πιο βίαιο μπροστά σου».

Και κατά Νίκου Κατσαρού, Γιώργου Χελάκη 

Φραστική επίθεση, με ύβρεις και απειλές, δέχτηκαν και δύο δημοσιογράφοι του Sport Fm (ιδιοκτησίας Αλαφούζου) κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα της Εθνικής, Ήταν ο Νίκος Κατσαρός και ο Γιώργος Χελάκης που επίσης κατάγγειλαν το περιστατικό. Ο Νίκος Κατσαρός, μιλώντας στο αθλητικό ραδιόφωνο του Ομίλου, περιέγραψε το γεγονός ως εξής:

«Ο στόχος τους, από όσο κατάλαβα, ήταν να περάσουν από τα μικρόφωνα όσα έλεγαν και να τα ακούσει ο κόσμος. Μήνυμα σε ποιον ήθελαν να στείλουν δεν το κατάλαβα. Κάποιοι εγκάθετοι τραμπούκοι βρέθηκαν να βρίζουν εμάς, να μας φτύνουν, να μας απειλούν και να βρίζουν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Με στόχο τι; Να περάσουν από τα μικρόφωνα και τι να γίνει; Δεν κατάλαβα. Κι αυτοί που τους βάλανε, βέβαια, δεν κατάλαβα τι στόχο είχαν, αλλά και οι ίδιοι με το ανύπαρκτο μυαλό που έχουν και εκτελούσαν κάποιες εντολές. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που συνέβη ήταν ότι εμείς ήμασταν στην τελευταία σειρά των δημοσιογραφικών και πίσω μας κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι όλοι αυτοί οι τραμπούκοι. Περνούσαν από τα επίσημα στα δημοσιογραφικά και το αντίστροφο. Ήταν ακριβώς πίσω μας, μας έβριζαν, μας απειλούσαν και έβριζαν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Αυτό ξεκίνησε περίπου στο 25’ του αγώνα. Άρχισαν να ουρλιάζουν για να περνάνε από τα μικρόφωνα -αυτός ήταν ο στόχος τους- και μετά πέρασαν από τα επίσημα στα δημοσιογραφικά και βρέθηκαν ακριβώς από πάνω μας. Έβριζαν τον Γιώργο Χελάκη, τον απειλούσαν και κάποια στιγμή, όταν έληξε η αποστολή τους, αποσύρθηκαν και έληξε το επεισόδιο».

«Εγώ θα σε γ@@@@ω» 

 Από τη πλευρά του ο Χρήστος Κοντός μιλώντας στο sdna.gr περιέγραψε την περιπέτειά του:

«Στη διάρκεια του ημιχρόνου κατέβηκα στην τουαλέτα. Μόλις βγήκα, τέσσερα χτιστά παιδιά, τέσσερις ντουλάπες, γεροδεμένοι, ψηλοί με περικύκλωσαν. Μιλούσα στο τηλέφωνο. Μόλις τελείωσα τη συνομιλία άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν. Κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς, ο πιο επιθετικός, άρχισε να με σπρώχνει και να κολλάει το πρόσωπό του στο δικό μου. Τότε τους είπα: “Ωραία μαγκιά, τέσσερις με έναν”. Έπειτα ο συγκεκριμένος ξαναήρθε και μου είπε: “Εγώ θα σε γ@@@@ω” και άρχισε να με απωθεί πιο επιθετικά πετώντας τα γυαλιά που φορούσα. Αυτό έγινε για τρία με τέσσερα λεπτά. Κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς είπε: “Είσαι τυχερός που έχουμε εντολή να μη σε χτυπήσουμε”. Θέλανε να τρομοκρατήσουν. Βρίζανε τον Παναθηναϊκό, τον Αλαφούζο, τον Βασίλη τον Παπαθεοδώρου, την Πράσινη, εμένα. Εγώ δεν αντέδρασα σε όλο αυτό. Τότε κάποια στιγμή ο ένας, ο πιο ψύχραιμος, έδωσε εντολή και μου είπε: “έλα, πήγαινε στη θέση σου” και ανέβηκα στα δημοσιογραφικά. Δεν δημοσιοποίησα το περιστατικό στη μετάδοση γιατί ήθελα να γυρίσω μετά το παιχνίδι στο σπίτι μου. Ο χώρος είναι ξέφραγο αμπέλι, ενώ υπάρχουν security. Μετά έμαθα για το “πέσιμο” στον Γιώργο Χελάκη. Μάλιστα εκ των υστέρων πληροφορήθηκα, κάτι που δεν γνωρίζω αν είναι όντως αλήθεια, ότι στα δημοσιογραφικά σουλατσάρουν τύποι με ταυτότητες από Μέσα της Νοτίου Αφρικής και από κάποια περίεργα μέρη και τραμπουκίζουν. Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από το περιστατικό που είχα με τον Κώστα Καραπαπά, τα πράγματα στο συγκεκριμένο γήπεδο είχαν ηρεμήσει. Πέρυσι όταν πήγα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στα παιχνίδια της Εθνικής, όλα ήταν καλά. Ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκα κάτι τέτοιο από τότε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως ήταν η φράση “είσαι τυχερός που έχουμε εντολή να μη σε χτυπήσουμε”. Στο τέλος πάντως έφυγα χωρίς κανένα πρόβλημα από το γήπεδο. Η μόνη άμυνα που έχουμε σε αυτή την αθλιότητα είναι η δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών. Κάθε φορά που υποκύπτεις και σιωπάς,, το ξαναβρίσκεις ακόμα πιο βίαιο μπροστά σου».