Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Λευτέρη Πετρούνια, γιατί χαλάς «μια ωραία ιστορία» του Star;

Το αξίωμα της (κυνικής) δημοσιογραφίας είναι παλιό και δοκιμασμένο: «Μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία». Όχι πως δεν είναι αλήθεια ότι τα παιδιά που μας εκπροσώπησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες προετοιμάστηκαν σε πολύ κακές συνθήκες – και κάποια σε άθλιες. Αλλά αυτή η μανιώδης τάση για γκρίνια, ακόμα και όταν οι ίδιοι οι αθλητές δεν γκρινιάζουν, αυτό το
κυνηγητό της μίρλας και της απαξίας, έχει φτάσει στα άκρα και γίνεται γραφικό. Ιδιαίτερα όταν όλοι ξέρουμε τι περνάει η Ελλάδα παντού: στην Οικονομία, στην Υγεία, στις εργασιακές συνθήκες. Το είπαμε: παντού!

Την Κυριακή, στο βραδινό δελτίο του Star υπήρχε συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια σε απευθείας σύνδεση με το σπίτι του. Οι πρώτες ερωτήσεις τυπικές. Για τα συναισθήματά του, τις αντιδράσεις του κόσμου, τις δυσκολίες του αθλήματος – τέτοια. Και μετά, άλμα στο αγαπημένο δημοσιογραφικό θέμα που πουλάει: στις κακές συνθήκες προετοιμασίας. Η σχετική ερώτηση συνοδεύτηκε με παράλληλα κοντινά πλάνα από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά που έδιναν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Περίεργες γωνίες της κάμερας, κοντινές λήψεις σε ακαταλαβίστηκες επιλογές του οπερατέρ κ.λπ.

Αλλά ο Πατρούνιας χάλασε την «ωραία ιστορία» γιατί δεν αβάνταρε την γκρίνια. Είπε ότι οι συνθήκες στο προπονητήριο είναι τώρα καλύτερες από παλιά, ότι η σημερινή διοίκηση της ομοσπονδίας κάνει προσπάθειες, ότι πλέον έχουν αποκτηθεί σύγχρονα όργανα – και όχι μόνο για τον ίδιο –, ότι προπονείται σε καινούργιους κρίκους και αυτό τον βοηθάει, ότι υπάρχει θέρμανση, που δεν υπήρχε, ότι οι εγκαταστάσεις έχουν αιρκοντίσιον που επίσης, προφανώς, δεν υφίσταντο.

Και εκεί που έλεγε τα (όποια) θετικά, ο παρουσιαστής και συνεντευξιαστής τον έκοψε αδιάκριτα με μια «συγγνώμη που σε διακόπτω», όχι για να τον ερωτήσει κάτι, αλλά για να του επισημάνει – έτσι, ξεκούδουνα – ότι και παλιότερα η Γυμναστική είχε δώσει διακρίσεις στην Ελλάδα. Και, φυσικά, η συζήτηση άλλαξε κατεύθυνση.

Αχ βρε Λευτέρη, δεν βοηθάς! Δεν βοηθάς να ανέβουν τα νούμερα και μεμψιμοιρία.

***
(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ. Αν σας ενδιαφέρει το μπλογκ και θέλετε να βλέπετε τις αναρτήσεις του, κάντε like. Φυσικά, μόνο αν αυτό το like ανταποκρίνεται στο πραγματικό περιεχόμενο του «Μου αρέσει»).