Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Η δημοσιογραφοαθλητική βόμβα που δεν έσκασε (τουλάχιστον ακόμα...)

Η περασμένη εβδομάδα είχε εκπλήξεις. Αθλητικές εκπλήξεις αλλά και παρελκόμενες. Τα όσα ακολούθησαν, ο Τύπος, κατά την προσφιλή του έκφραση, τα χαρακτήρισε «βόμβες». Και, κυρίως, κάποιες επιλεγμένες καθαιρέσεις ανάμεσα σε σωρό εκλεκτών συνεργατών. Εντάξει. Αλλά αν εκρήγνυτο μία ακόμα, που είχε φορτωθεί στο βομβαρδιστικό, θα την έλεγαν μεγατονική. Τελικά η έκρηξη δεν έγινε, αλλά η σκέψη για την
ενεργοποίησή της υπήρξε – και αυτό είναι σίγουρο. Ο κίνδυνος εξακολουθεί να υφίσταται, η πιθανότητα για την αντικατάσταση ενός πανίσχυρου και πολύ προβεβλημένου δημοσιογραφικο-αθλητικού στελέχους είναι πραγματική.

«Μα τα πάει τόσα καλά για τα δεδομένα που έχει θέσει το αθλητικό περιβάλλον του, γιατί να αλλάξει;» είναι η ερώτηση των λίγων που γνωρίζουν. «Τα πάει καλά αλλά το προφίλ του δεν κολλάει με την ευρωπαϊκή εικόνα την οποία θέλουμε να έχουμε» απαντούν οι ακόμα λιγότεροι γνωρίζοντας, αλλά σαφώς περισσότερα από τους άλλους.

Οι του παρασκηνίου

Τέλος πάντων, προς το παρόν επικρατεί – μετά την ΥΠΑΡΚΤΗ σκέψη – ηρεμία και ψυχραιμία. Ίσως και επειδή ο περί ου έγινε τελευταία περισσότερο λιγόλογος και λιγότερο επιθετικός. Άρα πιο… ευρωπαϊκός. Όπως και να έχει, ας περιμένουμε, έχοντας ως βεβαιότητα ότι υπήρξε σκέψη αντικατάστασης που δεν υλοποιήθηκε. Αλλά οι κατέχοντες την αλήθεια του παρασκηνίου λένε ότι το θέμα δεν έχει λήξει. Μπορεί και να υπερβάλουν, αλλά ας κρατήσουμε ότι η βόμβα είχε φορτωθεί προς ρίψη.
__
(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ. Αν σας ενδιαφέρει το μπλογκ και θέλετε να βλέπετε τις αναρτήσεις του, κάντε like. Φυσικά, μόνο αν αυτό το like ανταποκρίνεται στο πραγματικό περιεχόμενο του «Μου αρέσει»)