Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Το καλοκαίρι της Μαρίας

ΓΡΑΦΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΔΑ -  «ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΩΡΗ, ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΣ»

Περνάει από μπροστά μου, στην παραλία, ένα ζευγάρι. Γάλλοι, γύρω στα 20. Διαπληκτίζονται μεγαλοφώνως. Στέκονται καμιά δεκαριά μέτρα πιο πέρα. Κάτι του λέει αυτή, το "fou" έπιασα και τη χαρακτηριστική κίνηση "είσαι τρελός". Τη σπρώχνει πολύ δυνατά. Εκείνη
παραπατάει, πέφτει και ξανασηκώνεται. Εκείνος, απειλητικά πάει ξανά προς το μέρος της. Είμαι έτοιμη να πεταχτώ, μήπως και καταφέρω να πάνε τα σκουριασμένα γαλλικά μου σε κάτι χρήσιμο, διότι αυτός ήταν μπρατσωμένος και δεν τον κάναμε καλά ούτε δύο γυναίκες. Πίσω μου κάθονται 4 μπόηδες, γύρω στα 30, ελληνάρες με τα όλα τους και αν κρίνω από την προφορά και ντόπιοι. "Έλα ρε μεγάλε, πλάκωσέ την στις ψιλές να γελάσουμε", ο ένας. "Παίχτη, άμα θες βοήθεια φώναξε", ο δεύτερος και τρελά γέλια στην παρέα.

Η Γαλλίδα φεύγει ψιλοτρέχοντας και ο δικός της, ευτυχώς, δεν την ακολουθεί. "Πού πας μωρή, κάτσε να τις φας", συνεχίζουν οι πίσω μου, πίσω από το Ρέιμπαν, τα μούσια και το εσπρέσο φρέντο μέτριο... "Ωραίο κώλο έχει πάντως", συμπληρώνει ο ένας τους σαν κατακλείδα.

Και μετά, η (μέση) Ελληνίδα γυναίκα αναρωτιέται γιατί ο (μέσος) Έλληνας άντρας δεν τη σέβεται, δεν την εκτιμά και της συμπεριφέρεται σαν να είναι το προσωπικό του -αν και όχι απαραίτητα αποκλειστικό- σπερματοδοχείο για όποτε έχει κέφια. Επειδή τα δείγματα στα έδειξε από την πρώτη στιγμή, αλλά εσύ έκανες ότι δεν έβλεπες, ή πίστευες ότι για πάρτη σου θα αλλάξει συμπεριφορά. Μόνο που το θέμα μας εδώ -και γενικώς- δεν είναι η συμπεριφορά, αλλά η νοοτροπία. Αν πιστεύεις πραγματικά ότι αυτός θα αλλάξει νοοτροπία, και θα πάψει να βλέπει τις γυναίκες σαν "αυτό που είναι γύρω από έναν κώλο", επειδή εσύ θα του προκαλέσεις ξαφνική και μαζική Αναγέννηση στο κεφάλι του, οκ, μαζί σου. Τουλάχιστον όταν τις φας πρώτη φορά, φύγε τρέχοντας.

Μαρία Δεδούση