Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Ουκρανικό τηλεοπτικό συνεργείο στην Αίγινα για το πολύνεκρο δυστύχημα

Ουκρανικό τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε το πρωί χθες, Δευτέρα, στην Πέρδικα της Αίγινας προκειμένου να καταγράψει μαρτυρίες κατοίκων και εργαζομένων στα παράκτια καταστήματα του κόλπου, σχετικά με τη θαλάσσια τραγωδία της περασμένης Τρίτης. Θυμίζουμε ότι δύο από τα θύματα του δυστυχήματος ήταν Ουκρανοί: ένας άντρας που βρήκε τον θάνατο και η σύζυγός του που
ακροτηριάστηκε στο πόδι. Μίλησαν στην κάμερα του ουκρανικού συνεργείου άνθρωποι που έζησαν τις πρώτες στιγμές μετά τον μοιραίο εμβολισμό του τουριστικού σκάφους από το ταχύπλοο του Θρασύβουλου Λυκουρέζου.

«Νιώσαμε κάτι σαν σεισμό, μια τέτοια αίσθηση είχα τουλάχιστον εγώ» έλεγε μία κοπέλα, που πρόσθεσε: «Αμέσως μετά επικράτησε μια παράξενη ησυχία. Πεταχτήκαμε έξω και είδαμε τι είχε συμβεί. Από το λιμανάκι άρχισαν να φεύγουν μικρά σκάφη, ανάμεσά τους και άλλες λάντζες που έκαναν δρομολόγια για τη Μονή. Σε λίγο έφεραν στον μόλο του λιμανιού τους πρώτους τραυματίες και τα τραγικά θύματα που έχασαν τη ζωή τους. Ο καθένας μας βοήθησε όσο μπορούσε έως ότου έρθουν οι γιατροί από την Αίγινα».