Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

H NOVA αγκάθι για τον OTE TV

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ – «ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ»

Δεν κάνει πίσω η NOVA στην αλλαγή ημερομηνιών των πλέι οφ του πρωταθλήματος προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή τού – ταλαιπωρημένου – τελικού Κυπέλλου. Μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στις
αποφάσεις της, η ΕΠΟ όρισε τη 17η Μαΐου για τον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο οποίος φυσικά θα διεξαχθεί υπό προϋποθέσεις και εφόσον η Ομοσπονδία ορίσει τους βοηθούς του διαιτητή Σιδηρόπουλου σύμφωνα με όσα είχε συζητήσει με τον υφυπουργό αθλητισμού, τον Σταύρο Κοντονή. Διαφορετικά ο τελευταίος φέρεται διατεθειμένος να μπλοκάρει πάλι τη διεξαγωγή του αγώνα και να απαιτήσει την πρόσκληση ξένων διαιτητών.

Το αγκάθι

Ωστόσο το πιο αιχμηρό αγκάθι αποτελεί η NOVA, της οποίας είναι γνωστή η κόντρα της με την ΕΠΟ (και κατ' επέκταση με το ανταγωνιστικό συνδρομητικό κανάλι) για την εκχώρηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων Κυπέλλου στον OTE TV. Μάλιστα έχει δικαιωθεί δικαστικά όπως ανακοίνωσε η Forthnet τον περασμένο Οκτώβριο, ζητώντας να διακοπεί αμέσως η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων από τον OTE TV.

Τώρα ο NOVA δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχτεί νέα τροποποίηση του προγράμματος διεξαγωγής των αγώνων πλέι οφ με την οποία θα κριθεί η κατάταξη των ομάδων στο τελικό βαθμολογικό πίνακα από τη 2η έως την 5η θέση.

«Κάποιος θα πληρώσει τη ζημιά»

Ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου Forthnet, ο Γρηγόρης Κατσογιάννης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, στην εκπομπή των Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ζητάμε να τηρηθεί το πρόγραμμα των πλέι οφ. Εμείς έχουμε οργανώσει την παραγωγή και των έξι αγωνιστικών, έχουμε κάνει την επικοινωνία και περιμένουμε από τον αντισυμβαλλόμενό μας (σημείωση: Τη Σούπερ Λιγκ) να τηρήσει και να προστατέψει αυτή τη συμφωνία που είχαμε κάνει μόλις πριν από τρεις μέρες».

Το στέλεχος της NOVA ανέφερε ότι σε περίπτωση αλλαγής του προγράμματος η επιχείρησή του θα ζημιωθεί και άφησε να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση. «Όταν αλλάζει κάτι και κάποιος παθαίνει ζημιά από αυτό το κάτι, κάποιος πρέπει να πληρώσει τη ζημιά», ανέφερε.