Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Κυκλοφορεί το Σάββατο αθλητική (απεργοσπαστική) εφημερίδα;

ΖΗΤΘΗΚΕ ΥΛΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Η πληροφορία μάς ήρθε ως δεδομένη. Ότι δηλαδή είναι ήδη έτοιμη, τυπωμένη, από τα ξημερώματα της Πέμπτης προς Παρασκευή, αθλητική εφημερίδα που θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο, μαζί με κυριακάτικα έντυπα. Μας είναι γνωστό το όνομα της εφημερίδας μαζί με μια λεπτομέρεια που μας δόθηκε: ότι δεν θα μπορούσε να μπλοκαριστεί στο πρακτορείο διανομής από
μηχανισμούς της ΠΟΕΣΥ (που κινήθηκαν επιτυχημένα στην προηγούμενη απεργία) γιατί τα φύλλα της βρίσκονται ήδη στα υποπρακτορεία! Ωστόσο, την πληροφορία – που, επαναλαμβάνουμε, μας δόθηκε ως έγκυρη – δεν μπορέσαμε να τη διασταυρώσουμε από δημοσιογραφικές πηγές.

Ζητήθηκε ύλη 

Κάποιοι εργαζόμενοι στην εφημερίδα δήλωναν πλήρη άγνοια, αλλά από άλλους λεγόταν ότι έγινε κίνηση να συγκεντρωθεί ύλη από ορισμένους το βράδυ της Πέμπτης για μια άλλη έκδοση, πιθανόν τού Σαββάτου, και ότι κάποιοι επιτελικοί συνέχισαν να δουλεύουν και μετά το κλείσιμο του φύλλου τής Παρασκευής. Αυτό, το περί ύλης, είναι σίγουρο και δεν αμφισβητείται – το διαβεβαιώνουμε. Για τα περί εκτύπωσης, όμως, κρατάμε επιφυλάξεις απλώς γιατί δεν έγινε δυνατόν, τουλάχιστον προς το παρόν, να επιβεβαιωθεί η αρχική πληροφορία. Ενδεχομένως να άρχισε προσπάθεια για την έκδοση που δεν τελεσφόρησε.

Σε διευθυντικό στέλεχος άλλης εφημερίδας δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η διαβεβαίωση ότι δεν θα γινόταν καμιά απεργοσπαστική κίνηση, αλλά ποιος το εγγυάται; Όπως και να έχει, το πρωί με το φως του ήλιου, θα φανεί η αλήθεια στα περίπτερα. Ας περιμένουμε...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η αρχική πληροφορία ότι υπήρχε περίπτωση να απεργήσουν αυτή τη φορά και οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια (όπως έγραφε χθες με επιφυλάξεις ο Harddog αμέσως μετά την κήρυξη της απεργίας από την ΠΟΕΣΥ) δεν επαληθεύτηκε. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι δημοσιογράφοι πορεύονται μόνοι και διχασμένοι για το αν έπρεπε ή όχι να γίνει απεργία τώρα που το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μπαίνει στον φούρνο για να ψηθεί, και να σερβιριστεί, ώς την Κυριακή.