Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ποιους παραπέμπει ο ΠΣΑΤ για απεργοσπασία σε σάιτ και εφημερίδες

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) με χθεσινή ανακοίνωσή του (Δευτέρα, 9 Μαΐου) αναφέρεται στη στάση του κατά την απεργία του Τύπου, ευχαριστεί τα Μέσα (ιδιαίτερα τα αθλητικά) που μετείχαν σε αυτήν και «στηλιτεύσει απεργοσπαστικά φαινόμενα συγκεκριμένων ΜΜΕ, που δεν πειθάρχησαν στις αποφάσεις των άνω Οργάνων και του Συνδέσμου». Διευκρινίζει ότι αναφέρεται στην
SportDay που κυκλοφόρησε το Σάββατο, και στις ιστοσελίδες gazzetta, contra, onsports, sport24, sport fm, που λειτούργησαν όλες τις ημέρες της απεργιακής κινητοποίησης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα διοικητικά μέτρα που παίρνει ο ΠΣΑΤ καθώς και η παραπομπή στελεχών των συγκεκριμένων Μέσων στα Πειθαρχικά Συμβούλια του Συνδέσμου και της ΕΣΗΕΑ.. Στο επίμαχο απόσπασμα διαβάζουμε:

«Το Δ.Σ του Συνδέσμου, στη βάση των άρθρων 1 παράγραφος β. 6, 7 παράγραφος η. και 8 παράγραφοι α. και γ., αποφάσισε κατά πλειοψηφία:
1. Την επιβολή διοικητικών μέτρων στα ως άνω Μέσα Ενημέρωσης που αφορούν τον αποκλεισμό τους από τις αποστολές του ΠΣΑΤ έως το τέλος του 2016 (31.12.2016), καθώς επίσης και από τις διαπιστεύσεις για το Ποδόσφαιρο και το Μπάσκετ έως τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, για τους αθλητικούς συντάκτες που δεν είναι μέλη Ενώσεων ή του ΠΣΑΤ, σύμφωνα πάντα και με το άρθρο 29 παράγραφος ΣΤ’ του ΚΑΠ σ’ ότι αφορά το ποδόσφαιρο.
2. Την παραπομπή του Προέδρου του Δ.Σ της SPORTDAY AEBE και μέλος του Συνδέσμου κ. Αναστάσιου Μπούρα στα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, για εξηγήσεις
3. Την παραπομπή των Διευθυντών των Αθλητικών Ιστοσελίδων GAZZETTA.GR, CONTRA.GR, ONSPORTS.GR, SPORT24.GR, SPORT FM.GR, στα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, για εξηγήσεις
4. Την κλήση για ενημέρωση των αθλητικών συντακτών, μελών και μη μελών του ΠΣΑΤ, στις Αθλητικές Ιστοσελίδες, την Παρασκευή 13 Μαϊου και ώρα 12.00 στα γραφεία του Συνδέσμου».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Αποχώρησε από την SportDay ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, «καλό κουράγιο»
2) Ποιον εκφράζει αυτή η ΠΟΕΣΥ και αυτή η ΕΣΗΕΑ;
3) Τύπος: απεργία σαν τιμητικό άγημα