Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Βόμβα στην απεργία! Όλες οι αθλητικές εφημερίδες θέλουν να κυκλοφορήσουν

ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ  
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΣ 7.10 μ.μ. ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο φόβος ότι η απεργία της ΠΟΕΣΥ θα φυλλορροήσει (ήδη άρχισε με την έκδοση των σαββατιάτικων φύλλων) μεγαλώνει! Το πρωί εκπρόσωποι των αθλητικών εφημερίδων (που είναι εννέα συνολικά!) συναντήθηκαν για να μεθοδεύσουν τη στάση τους απέναντι στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται
με τις απεργίες διαρκείας στον Τύπο. Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν ότι και μετά την έκδοση των σαββατιάτικων φύλλων σε ευρεία κλίμακα, αλλά – κυρίως – με την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών σάιτ, οι μόνες (ή σχεδόν) που ζημιώνονται είναι οι αθλητικές εφημερίδες. Έτσι, εξέφρασαν την θέληση/απόφαση να κυκλοφορήσουν οι αθλητικές εφημερίδες τις ημέρες της απεργίας. Προτείνουν να έχουν στην πρώτη σελίδα κοινό δεύτερο θέμα τις κινητοποιήσεις και εσωτερικά τρεις σελίδες - ή όσες ορίσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς - με απεργιακά θέμα.

Έγινε η ενημέρωση

Στη συνάντηση μετείχαν διευθυντές ή διευθυντικά στελέχη των εφημερίδων, ενώ ο Γαύρος εκπροσωπήθηκε εξουσιοδοτώντας τον «αντίπαλο» εκδοτικά (αλλά όχι συλλογικά) Πρωταθλητή. Η ενημέρωση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ έγινε το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι και, φυσικά, δεν υπήρξε συγκεκριμένη απάντηση και επίσημη αντίδραση, αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συνεδριάσεις: τουλάχιστον τού ΔΣ της ΠΟΕΣΥ (κάτι που ενδεχομένως γίνει εκτάκτως την Κυριακή, αλλά προς το παρόν δεν έχει οριστεί), αλλά πιθανόν και της ΕΣΗΕΑ.  

Τι θα γίνει;

Είναι δύσκολο, κατά τη γνώμη μας, οι ΠΟΕΣΥ και ΕΣΕΗΑ να κάνουν δεκτό το αίτημα, και φυσικά άγνωστο πώς θα ενεργήσουν σε αυτήν την περίπτωση οι αθλητικές εφημερίδες. Αν δηλαδή προχωρήσουν στην έκδοση απεργοσπαστικών φύλλων τις ημέρες της απεργίας αγνοώντας πιθανή απαγόρευση, κάτι που θα σημάνει τεράστιο πλήγμα στο κύρος των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

Θυμίζουμε, ότι το μεσημέρι της Παρασκευής ο Harddog ενημέρωσε (δείτε εδώ) με επείγουσα ανάρτησή του ότι υπήρχε φήμη για κυκλοφορία σήμερα, Σάββατο, κάποιων αθλητικών εφημερίδων. Σχετικά, υπήρξε ειδοποίηση του δημοσιογραφικού προσωπικού, αλλά γρήγορα η «κατάσταση συναγερμού» έληξε, επειδή οι εφημερίδες συμφώνησαν να κρατήσουν την απεργία της Παρασκευής, αλλά θα συναντιόντουσαν σήμερα για όσα πιο πάνω περιγράφηκαν.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Αυτό είναι κοινό απεργιακό χτύπημα στην 1η σελίδα των κυριακάτικων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Ποια ενότητα; Τα τσεκούρια του πολέμου και η συνέλευση της ΕΣΗΕΑ
2) Παρασκευή μασημέρι: Φήμη για σπάστιμο της απεργίας! Πώς απετρέπη. Χαμός στην ΕΣΗΕΑ
3) Πήγε στο MEGA ο Φιλιππόπουλος
4) Σφοδρή επίθεση Χατζηνικολάου σε Παπαχρήστο: «Ρε Παπατσιράκι...»