Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ανεστάλη η απεργία στον Τύπο!

ΠΡΟΣ... ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ!

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 7 μμ: Ενώ ακόμα (5.37 μμ της Μ. Τρίτης) στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ υπάρχουν οι πάμπολλες αναρτήσεις περί «αγώνα που συνεχίζεται», ειδοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι των εφημερίδων ότι η απεργία ανεστάλη μετά τη
σημερινή συνάντηση με τη ΠΟΕΣΥ (δείτε εδώ) και ότι η «μορφή αγώνα αλλάζει». Πώς; Τα φύλλα που θα εκδοθούν θα έχουν μαχητικό πνεύμα και χτύπημα στην πρώτη σελίδα για τα αιτήματα των δημοσιογράφων. Δηλαδή, ουσιαστικά, γίνεται αυτό που ζήτησαν (και έκαναν στην έκδοση της Κυριακής) οι αθλητικές εφημερίδες.
Πάντως, τα περί αναζητήσεων «νέας μορφής αγώνα» είχαν ειπωθεί – ή… ψελλιστεί – στη συνάντηση ΠΟΕΣΥ και στελεχών των αθλητικών εφημερίδων το πρωί του Σαββάτου. Καμιά έκπληξη!

7.00 μμ: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ
«Πριν λίγη ώρα - και πάντως μετά από αυτήν την ανάρτηση του μπλογκ - αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ το κείμενο που αναγγέλλει τη αναστολή της απεργίας και τη συνέχιση της «μάχης» με άλλον τρόπο:

«Μετά την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία της απεργίας μας, η οποία απέδειξε τόσο την συνοχή όσο και την αποφασιστικότητα του κλάδου συνολικά, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ύστερα από κοινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με τις Ενώσεις μέλη της και άλλες Ενώσεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα από σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 17:00, με την ακόλουθη μορφή:
1) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: 
[α] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.
[β] Εκτύπωση κοινού πρωτοσέλιδου για όλες τις εφημερίδες, με ρητή διατύπωση των θέσεων του κλάδου, κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την ΠΟΕΣΥ, και προβολή των θέσεών μας σε δισέλιδο - στις μικρού σχήματος και ολοσέλιδου - στις μεγάλου.
2) Για τους ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ) 
[α] Μετάδοση σε όλα τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές μονόλεπτου μηνύματος της Ομοσπονδίας.
[β] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.
3) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ: 
[α] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.
[β] Ανάρτηση BANNER και LINK που θα παραπέμπει στον ιστότοπο της ΠΟΕΣΥ, κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την Ομοσπονδία. Συνεχίζουμε και διεκδικούμε αμετακίνητα:
• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρο χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης Αύριο Μ .Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG: 
Όλα τα θέματα που προηγήθηκαν της σημερινής αναστολής. Στιγμή προς στιγμή, ημέρα με την ημέρα. Η απεργιακή κινητοποίηση, οι συσκέψεις, οι κινήσεις, τα SMS, όπως καταγράφηκαν από το μπλογκ.