Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Σποτ για ΜΜΕ-κυκλώματα : «Όλα τα καθάρματα μαζί» («κομμένο» βίντεο)

Η ΕΡΤ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ UNFOLLOW - ΤΟ «ΙΕΚ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ», ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΠΟΤ ΚΑΙ Ο «ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ» ΤΟΥ ΔΟΛ ΣΤΗ ΧΡ. ΛΑΔΑ

Με χορηγούμενη καταχώρηση στο facebook, το UNFOLLOW καταγγέλλει ότι η ΕΡΤ με μια πρωτοφανή απόφαση», όπως αναφέρει) απαγόρευσε τη διαφήμιση του τεύχους Μαρτίου απορρίπτοντας το σποτ 15 δευτερολέπτων που αναφερόταν στο ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου με τίτλο «ΙΕΚ δημοσιογράφων εκβιαστών». Στο σπικάζ του σποτ που δεν έγινε δεκτό από τη Δημόσια Τηλεόραση αναφέρεται: «Δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, πολιτικοί: όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί». Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε:


«Η σύλληψη του ‘‘κυκλώματος των εκβιαστών δημοσιογράφων’’ ξετύλιξε ένα κουβάρι πρακτικών» και ότι «αν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δείξει ότι ‘‘καταπολεμά τη διαφθορά’’, θα έπρεπε να απαντήσει πρώτα αν είχε και τι είδους σχέση με τα πρόσωπα που συγκροτούσαν αυτό το κύκλωμα – και άλλα παρόμοια... Όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή».

Ο «Λόχος Διοικήσεως» του ΔΟΛ 

Στο ρεπορτάζ του UNFOLLOW διαβάζουμε μαρτυρία βετεράνου δημοσιογράφου του Συγκροτήματος της Πλατείας Καρύτση, και τώρα της Μιχαλακοπούλου, για άτυπο μηχανισμό ομάδας δημοσιογράφων υπό την ηγεσία του Σταύρου Ψυχάρη, που εκπροσωπούσε στην αγορά τα συμφέροντα του ΔΟΛ. Γράφει σχετικά το περιοδικό:

«Στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 στα δωμάτια και τους διαδρόμους του 3ου ορόφου της Χρ. Λαδά 3 που φιλοξενούσε τότε την εφημερίδα Το Βήμα –μαζί με το γραφείο του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Χρήστου Λαμπράκη – ήταν κοινό μυστικό η ύπαρξη και λειτουργία του επονομαζόμενου "Λόχου Διοικήσεως". Τι ήταν, όμως, ο Λόχος Διοικήσεως, ποιες οι στοχεύσεις του και ποιος ο επικεφαλής του; Ένας βετεράνος του συγκροτήματος της πάλαι ποτέ Χρ. Λαδά επισημαίνει:
» Μην το κουράζουμε το θέμα. Ο λεγόμενος Λόχος Διοικήσεως ήταν ένας άτυπος μηχανισμός δημοσιογράφων υπό την ηγεσία του Σταύρου Ψυχάρη, που δούλευε στο πλάι της επίσημης διοικητικής εκπροσώπησης της επιχείρησης. Σε γενικό επίπεδο εκπροσωπούσαν στην αγορά τα συμφέροντα του ΔΟΛ, επηρεάζοντας υπέρ αυτού επιχειρηματίες και μάνατζερ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αλλά σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, αναλάμβαναν δύσκολες ή σύνθετες δουλειές που είχαν σχέση με τη διαμεσολάβηση ανάμεσα σε επιχειρηματίες. Οι διαμεσολαβήσεις υπέρ φιλικών επιχειρηματιών –συνήθως κατασκευαστών της νεότερης...»

Δείτε/ακούστε το σποτ που δεν δέχτηκε να μεταδώσει η ΕΡΤ, όπως το βρίσκουμε στο σάιτ του περιοδικού: