Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Άλλος τίτλος, άλλο θέμα

Ακόμα και στις σχολές-νηπιαγωγεία της δημοσιογραφίας διδάσκεται - θα πρέπει να διδάσκεται - η ανάγκη να ανταποκρίνεται ο τίτλος ενός θέματος στο περιεχόμενο. Κάτι που προφανώς αγνοεί ο συντάκτης των «Νέων» που έγραψε για το εξώφυλλο του Time με τη φωτογραφία μιας εγκύου που βιάσθηκε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. «Συζητήσεις με αφορμή το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ» αναφέρει στον τίτλο, αλλά ουδεμία αναφορά για συζητήσεις (στο διαδίκτυο ή όπου αλλού) γίνεται
στο κείμενο. Ούτε μας πληροφορεί πού σάλος ο σάλος ο οποίος αναγγέλλεται. Για του λόγου το αληθές, ιδού το κείμενο αυτούσιο από την ηλεκτρονική έκδοση:

«Σάλο έχει προκαλέσει το εξώφυλλο της διεθνούς έκδοσης του περιοδικού Time, το οποίο δείχνει μία έγκυο γυναίκα από το Νότιο Σουδάν, θύμα βιασμού. 
Η Αγιάκ βιάστηκε, όντας έγκυος. Την τολμηρή φωτογράφηση έκανε η διεθνούς φήμης φωτογράφος Λίντσεϊ Αντάριο, η οποία υπήρξε και αυτή θύμα σεξουαλικής επίθεσης όταν βρέθηκε αιχμάλωτη του στρατού της Λιβύης το 2011. 
"Περάσαμε πολλές ώρες μαζί με την Αγιάκ. Συζητήσαμε τις λεπτομέρειες της φωτογράφισης και τελικά δέχθηκε να αποτελέσει το πρόσωπο όλων των γυναικών που περνάνε από αυτή την εξαιρετικά απάνθρωπη κατάσταση" λέει η φωτογράφος».