Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Κροκοδείλων δάκρυα, Φαρισαίων λόγια

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Φαρισαϊσμοί! Εκείνοι που οδήγησαν αδίστακτα το ποδόσφαιρο σε αυτήν την κατάντια οδύρονται και μαστιγώνουν επειδή ο Κοντονής πήρε την – πραγματικά οδυνηρή – απόφαση να διακόψει το Κύπελλο. Αυτοί που έστειλαν τον ανεπιθύμητο Παππά να σφυρίξει στον ημιτελικό τής Τούμπας, ξέροντας πολύ καλά ότι ήταν το φιτίλι στο μπαρούτι (για να φτάσουμε έτσι στα απαράδεκτα καφριλίκια), θα τρέξουν τώρα πίσω από τα φουστάνια της μαμάς ΟΥΕΦΑ
«του φίλου Ινφαντίνο» για να ανατρέψουν μια νόμιμη απόφαση Έλληνα υφυπουργού. Με τον οποίο πολλοί σε πολλά μπορούν να μη συμφωνούν, αλλά είναι ο μόνος που έσπασε τα αυγά για να φτιάξει ομελέτα. Εκείνοι που συμμετείχαν, σιγοντάρισαν ή έκαναν ότι δεν έβλεπαν τον βιασμό του ποδοσφαίρου για δεκαετίες, τώρα αγανακτούν, ολοφύρονται και τρέχουν στην UEFΑ και τη FIFA. Καμιά σημασία! Είναι κροκοδείλων δάκρυα και Φαρισαίων λόγια.

Εκεί που έφτασε το ποδόσφαιρο μόνο ένα δυνατό σοκ μπορεί να το σώσει. Την απειλή για αποκλεισμό της Εθνικής και των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη χρησιμοποίησε επί χρόνια και ο υπόδικος Μπλάτερ για λογαριασμό των υπόδικων της ΕΠΟ. Να μην υποκύψει ο Κοντονής. Έχει φάει ένα σωρό εκβιασμούς η Ελλάδα για να καταπιεί και αυτόν. Ο υφυπουργός δεν έχει κάνει ακόμα όσα θα έπρεπε – δεν έκανε το τέλειο. Όμως το τέλειο δεν πρέπει να είναι εχθρός του εφικτού και του άμεσου.

Η πορεία να μην αλλάξει από τις φωνές εκείνων που προσποιούνται τις αθώες περιστερές για όσα έχουν προηγηθεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια παρήγαγε πολλή σκοτεινή Ιστορία και πρέπει τώρα να τη μελετήσει. Ας μη βγάζουμε από το κάδρο το παρελθόν. Το παρελθόν είναι ο πρόλογος για όσα γίνονται σήμερα. Και η Ιστορία τροφοδοτεί και επηρεάζει το μέλλον, ας μην το ξεχνάμε. Εκείνοι που βολεύτηκαν χτίζοντας κυριαρχίες πάνω στο χάος, πάντα θα φωνάζουν και θα έχουν την αυθάδη αθωότητα της γάτας που μόλις έφαγε το καναρίνι. Αγνοήστε τους! Το ποδόσφαιρο θέλει πίσω τη ζωή του. Και όσοι μπορούν να το βοηθήσουν ας το κάνουν.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στο Live Sport τους Σαββάτου)