Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γιατί θαύμασα τον Στραβελάκη

ΜΟΥΣΣΑΣ: «ΘΑ ΜΗΝΥΣΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΗΝ ΨΑΡΑ, ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ»

Χθες τέτοια ώρα περίπου – λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης – θαύμασα Στραβελάκη στον Real FM. Για την ψυχραιμία του, για την επιμονή του να πάρει απαντήσεις που δεν δίνονταν, για τον ευθύ δημοσιογραφικό λόγο του, για τη γνώση του θέματος που πραγματευόταν και – κυρίως – για τη αντοχή των νεύρων του σε προκλήσεις
και προσβολές σαν και αυτές έγιναν από τον (εκ φυλακών Κορυδαλλού) συνομιλητή του, τον προφυλακισμένο για εκβίαση δημοσιογράφο Τάκη Μουσσά. Ο οποίος εμφανίστηκε ως «πολιτικός κρατούμενος» – γνωστή ατάκα από τον μακαρίτη τον Μάκη Ψωμιάδη - και το επανέλαβε δυο-τρεις φορές.

Ο Μουσσάς (της γνωστής υπόθεσης με Μαυρίκο και Φράγκο) κατηγόρησε κόσμο, ειρωνεύτηκε, απείλησε. Είπε πως θα μηνύσει το Έθνος, την Ψαρρά, τον εκδότη και τη διευθυντή του (που θύμισε ότι προέρχεται από τον Σύριζα). Είπε κάποια στιγμή- προφανώς ως σχήμα λόγου - ότι εκατό χιλιάδες δημοσιογράφοι (ή κάτι τέτοιο) δουλεύουν σε γραφεία Τύπου και πού είναι το κακό που δούλεψε και εκείνος;
«-Μα εσείς είστε κατηγορούμενος» του απάντησε– και του το θύμισε πολλές φορές – ο Νίκος Στραβελάκης.
Πείτε μου έναν δημοσιογράφο που να μην έχει κάνει γραφείο Τύπου, αντέκρουσε ο Μουσσάς.
«-Εγώ» του απάντησε ο Στραβελάκης,
«-Εσείς είχατε βοήθεια από την οικογένειά σας», αντέτεινε με θράσος που και αυτό το άντεξε ο (μη κατηγορούμενος) δημοσιογράφος. Ο οποίος για 40 λεπτά σφυροκοπούσε με ερωτήματα, αλλά και ο ίδιος δέχτηκε σφυριές – τις περισσότερες κάτω από τη μέση.

Σήμερα το μεσημέρι έμαθα - τώρα έτυχε να το ακούσω - από τον Νίκο Στραβαλάκη ότι ο ίδιος ο Μουσσάς ζήτησε να δώσει από τις φυλακές συνέντευξη στον Real FM, χωρίς ο σταθμός να ξέρει, όπως είπε, τι θα ακουστεί και ποιους θα κατηγορούσε.