Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Με την υπογραφή του Σίλβα

Τα σημάδια το έδειχναν από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο ο Πάρντο, αλλά ο Στραματσόνι δεν το έβλεπε... Κι όσο δεν το έβλεπε εκείνος, τόσο ο Σίλβα ξεθάρρευε! Μέχρι που μετέτρεψε το 4-2-3-1 σε 4-1-4-1, βάζοντας και Ερνάνι και Πουλίδο κι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη, μ΄ ένα σκορ που στο 75΄ δεν θα πίστευαν ούτε οι παίκτες του πως μπορούσαν να το πετύχουν! Κι όμως: Το ντέρμπι ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό.
Μ΄ ένα γκολ μόλις στο 3΄ και μ΄ έναν Λέτο να δημιουργεί προβλήματα στους γηπεδούχους όσο άντεχε. Το γκολ αυτό άγχωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού που πελαγοδρομούσαν, ωστόσο όταν ο Σίλβα απελευθέρωσε Τσόρι - Φορτούνη φέρνοντάς τον Αργεντινό λίγο πιο πίσω και δημιουργώντας συνθήκες ώστε να παίξει «ένας εναντίον ενός», η εικόνα των Ερυθρολεύκων άλλαξε και ήρθε η ισοφάριση.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μαζεύτηκε πίσω, επιδιώκοντας προφανώς να μη χάσει. Όταν, όμως ο Σίλβα άρχισε τις κινήσεις του, με την είσοδο του Πάρντο αρχικά και μετά με Ερνάνι και Πουλίδο η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς το κόκκινο. Βοήθησαν σε αυτό και οι αλλαγές του... Στραματσόνι, που ήταν η μια χειρότερη από την άλλη! Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ στο μοναδικό ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν 2015-16, σ΄ ένα γήπεδο που –ευτυχώς- θύμιζε... εκκλησία.

Γιάννης Μηνδρινός 
(Δημοσιεύεται στο Live Sport της Καθαρής Δευτέρας)