Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Δεν ανασκευάστηκε η αθλιότητα κατά του Harddog και εμείς επιμένουμε!

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ στις 12.20 της 13.2.16 (στο τέλος του κειμένου). Επιμένουμε στην ανάρτηση αυτού του λινκ (την έχουμε επαναλάβει σε αρκετά προηγούμενα δημοσιεύματα) για να πληροφορηθούν όσο γίνεται περισσότεροι την ανοίκεια και άδικη επίθεση που δέχτηκε ο Harddog και το πώς απάντησε με επιχειρήματα. Δείτε, κλικάροντας, παρακάτω:
Η απάντηση του Βαγγέλη Μπραουδάκη για την προσβολή στον Harddog - Ο καταιγισμός λινκ της αλήθειας από το μπλογκ και το like στο ΑΙΣΧΡΟ σχόλιο για «κατευθυνόμενο» δημοσίευμα. Απίστευτο μάθημα ελληνικών στον Harddog με... γκρίκλις!.


Στην εικονογράφηση ένα από τα τέσσερα θέματα που ανάρτησε ο Harddog αναδεικνύοντας την απεργοσπαστική προσπάθεια αθλητικής εφημερίδας. Ο Harddog κατηγορήθηκε ότι έπαιξε το παιχνίδι αυτής της εφημερίδας επειδή δημοσίευσε μια - καθαρά μιντιακή - είδηση για το διαφημιστικό της πλάνο. Και από άλλον (του χώρου μας) χαρακτηρίστηκε το δημοσίευμα «κατευθυνόμενο»! Χωρίς ντροπή, από κανέναν. (Θα επανέλθουμε)

ΑΝΑΝΕΩΣΗ (12.20 της 13.2.16). Ειδοποιηθήκαμε «αρμοδίως» (δεσμευόμαστε να μη δημοσιοποιήσουμε το πώς) ότι το σχόλιο δημοσιογράφου σε ανάρτηση του facebook για «κατευθυνόμενο» δημοσίευμα του Harddog αφαιρέθηκε. Δεν αφαιρέθηκε η «πρωτογενής» ανάρτηση που μιλούσε για «δελτίο Τύπου» (αλλά και να γινόταν τώρα, μετά από τόσες ημέρες αιωρούμενης διαδικτυακής λάσπης, ποιος θα το πρόσεχε;). Ούτε αναλήφθηκε με μια, τυπική ή ουσιαστική, συγγνώμη από τον συντάκτη (της πρωτογενούς ανάρτησης) η ευθύνη τριών στοιχείων που σπίλωναν τον Harddog και που είναι:

1) Η δική του αναφορά περί δελτίου Τύπου.
2) Το κατάπτυστο σχόλιο του κονδυλοφόρου περί «κατευθυνόμενου» μπλογκ που πήρε το like ευαρέσκειας από τον «πρωτογενή».
3) Η… γλωσσολογική διόρθωση κειμένου του Harddog από τον προφανώς άσχετο με την ελληνική γλώσσα «Μπαμπινιώτη των γκρίκλις», η οποία επιδοκιμάστηκε από τον συντάκτη όχι μόνο με like αλλά και με απαντητικό σχόλιό του ότι κατάλαβε το λάθος μας (το ανύπαρκτο λάθος!) αλλά δεν ήθελε, έγραψε, να γκρινιάξει και άλλο!

Εν κατακλείδι, δεν ικανοποιηθήκαμε από την απόσυρση - και τόσο καθυστερημένα - μιας αθλιότητας (για το «κατευθυνόμενο») γιατί υπάρχουν και άλλες. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε κάτι που έχουμε γράψει δυο φορές ήδη: θα επανέλθουμε! Όχι γιατί γουστάρουμε κοκορομαχίες (όπως δεν τις γουστάρει, λέει, και η άλλη πλευρά), αλλά επειδή ζητάμε αναγνώριση – με σαφήνεια – του λάθους και της απρέπειες σε βάρος μας. Δεν αναγνωρίζουμε για κανέναν την παπική οίηση για το αλάθητο. Θα επανέλθουμε εκτός αν λάβουμε κατηγορηματική ανάληψη της ευθύνης και της ανοησίας «ημετέρων». Καθαρά και ξάστερα, όχι πλαγίως και κρυφίως. Θα επανέλθουμε!  Αλλά μην ανησυχούν, θα είμαστε διακριτικοί και κόσμιοι. Εμείς ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ. Και ξέρουμε να σεβόμαστε. Ειδικά ανθρώπους και συναδέλφους που αξίζουν την εκτίμησή μας. Θα επανέλθουμε.  Γιατί ο θυμός δεν περνάει με μισοαπαντήσεις. Τουλάχιστον από ανθρώπους που θέλουμε να εκτιμάμε.  .