Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Χυδαίο σεξιστικό χιούμορ (;) Βουλαρίνου κατά των αγροτών στον Σκάι FM

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΟ «ΚΑΘΑΡΜΑ» ΚΑΙ «Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΑ»

Ο Μάνος Βουλαρίνος πληρώνεται – από τον Σκάι, την Athens Voice ή από όπου αλλού – για κάτι που δύσκολα το αποκαλείς χιούμορ. Περισσότερο είναι - τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα - κρυάδα, κακογουστιά, χοντροκοπιά, προσπάθεια (από)μίμησης. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να δεχτείς ούτε ως χοντρό αστείο – να το δεχτείς δηλαδή όπως δέχεσαι μια μπουφόνε κωμωδία – τη χοντροειδή παραποίηση του επωνύμου τής (καθόλου συμπαθούς, είναι αλήθεια) κυβερνητικής εκπροσώπου που την αποκαλεί μια, δυο, πολλές φορές «Όλγα Μπουζουκοβασίλη» και περιμένει να βγάλει γέλιο. Αλλά τέλος πάντων, αυτό είναι το χιούμορ του ανθρώπου (για τον οποίο κάποτε ο Πιτσιρίκος είπε ότι αποτελεί τον διάδοχό του στον Σκάι!) και αυτό πουλάει. Ας προσέχουν εκείνοι που το αγοράζουν και
αυτοί στους οποίους τα Μέσα – ραδιόφωνα, τηλεοράσεις εφημερίδες – το μεταπουλάνε σε αναγνώστες, ακροατές ή τηλεθεατές. Αλλά όταν το χιούμορ γίνεται κακόβουλο και χυδαίο, τότε δεν μπορείς να σηκώνεις αδιάφορα τους ώμους. Όπως κακόβουλο και χυδαίο ήταν το χιούμορ (;) του με επίκεντρο τους αγρότες στην εκπομπή του Σαββάτου.

Κεραυνοί τού σοβαρού Μάνου

Κατ’ αρχάς αφού έβαλε ένα ραδιοφωνικό γκάλοπ αν είναι σωστό να χαϊδεύουμε τους αγρότες πριν ή μετά τις εκλογές– ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων –, μετάδωσε ηχητικό στο οποίο ακουγόταν αγρότης να λέει «Θα ξεράνουμε την Ελλάδα για να πάρουν το μήνυμα». Ο Βαλαρίνος πήρε το σοβαρό του και κατακεραύνωσε τον αγρότη. Ότι νοιάζεται μόνο για την πάρτη του, ότι δεν τον ενδιαφέρει αν πληγούμε όλοι οι άλλοι, αν καταστραφεί η οικονομία και διάφορα τέτοια. Ως εδώ σωστά. Δικαίωμά του να κάνει κριτική – και μπορεί από μια άποψη να έχει το δίκιο του. Όμως ούτε δίκιο ούτε δικαίωμα είχε για τον πολύ βαρύ χαρακτηρισμό σε βάρος του αγρότη που τον αποκάλεσε «κάθαρμα» ή κάτι συναφές (συγγνώμη, από μνήμης, αλλά χωρίς παραχάραξη, μεταφέρουμε όλα αυτά).

Η φωνή

Η σεξιστική χυδαιότητα ήρθε λίγο μετά όταν, με αφορμή το γκάλοπ περί χαϊδέματος, ανέφερε (δήθεν;) μήνυμα ακροατή που έλεγε ότι δεν πρέπει να χαϊδεύουμε τους αγρότες γιατί είναι χωρίς γυναίκες (και τι μπορεί να συμβεί τότε…)

Το (δήθεν;) μήνυμα ήταν το προοίμιο της χυδαιότητας που είχαν ετοιμάσει ο Βουλαρίνος και οι συνεργάτες του. Επρόκειτο για ηχητικό από ομιλία γυναίκας, προφανώς βουλευτίνας, σε μπλόκο (με υποσχέσεις συμπαράστασης στους αγρότες) και πάνω στο λόγια της μονταρίστηκε ανδρική φωνή, δήθεν αγρότη, που φώναζε «Θέλουμε γυναίκες!» Αρκετά αργότερα για να εμπεδώσουμε το σεξιστικό ηχητικό, είπε ότι ακροατής ρωτάει αν η φωνή «Θέλουμε γυναίκες» ανήκει στον Τάκη Χατζή. «Ας το ξανακούσουμε», συμφώνησαν ο Βουλαρίνος και ο ευφυής συμπαρουσιαστής του και τα ερτζιανά του Σκάι γέμισαν πάλι με ροζ χιουμοριστική ξετσιπωσιά.